Putevi Srbije: Pojačan rad sektora za naplatu putarine tokom praznika

JP Putevi Srbije intenziviralo je rad na naplatnim stanicama, a svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze.

Povećan je broj inkasanata i ostalih zaposlenih na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na autoputevima u Republici Srbiji.

Naplatna stanica; Foto: Putevi Srbije
Naplatna stanica; Foto: Putevi Srbije

„U subotu zabeležena je gužva celim auto-putem od Beograda do Niša. Nepregledne kolone traju od Horgoša… Na naplatnoj rampi Nais u subotu oko 21h otvoreno je  10 naplatnih propusta iz pravca Beograda.“, saopštavaju nadležni.

JP Putevi Srbije je na vidljivim mestima u zoni naplatnih stanica postavilo obaveštenja vozačima na srpskom, engleskom, nemačkom i turskom jeziku da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine kako bi zadržavanja sveli na najmanju moguću meru.

Najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP) koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine, jer se ostvaruju različiti popusti.

U sistemu trenutno ima 374.000 korisnika uređaja za ENP i njihov broj se svake godine povećava. Svaki treći učesnik u saobraćaju koji prolazi kroz naplatne stanice plaća putarinu elektronskim putem.

Prodaja i dopuna uređaja za ENP vrši se na 199 prodajnih mesta, JP Putevi Srbije i ovlašćenih distributera, koja su raspoređena duž svih deonica autoputeva u Srbiji, na graničnim prelazima i u svim većim gradovima. Na svim prodajnim mestima može se izvršiti dopuna i ostvariti različiti popusti, u zavisnosti od visine uplaćenih sredstava.

Putevi Srbije omogućilo je učesnicima u saobraćaju da se putem portala na autoputevima i aplikacije za mobilne telefone „Putevi Srbije“, u realnom vremenu, informišu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

JP Putevi Srbije apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Amber Alert: Podrška od Nišlijke koja je za malo izbegla zlostavljanje

Zbog toga što je kao jedanaestogodišnja devojčica umalo bila...

Na današnji dan oslobođen Niš: Od turske kasabe do modernog grada

Posle pet vekova vladavine Turaka, Niš je oslobođen 11....

ZOO kutak u Kamenici organizuje novogodišnja druženja sa Deda Mrazom

U susret novogodišnjim praznicima volonteri ZOO kutka u Kamenici...

Seksistički stavovi najviše se prenose kroz medije i obrazovni proces

Da je seksizam pojam koji označava diskriminaciju zasnovanu na...

Otvoren prvi MediGroup dom zdravlja na jugu Srbije

U centru Niša svečano je otvoren prvi MediGroup dom...

Najnovije