Prvi avioni sa „Morave“ lete do Soluna i Beča

Sa aerodroma u Kraljevu prvi letovi do Soluna i Beča

Vlada Republike Srbije je proglasila dve avio-linije koje će saobraćati sa Međunarodnog aerodroma „Morava“. Avioni će iz Kraljeva leteti do Beča i Soluna, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

„To su avio-linije Kraljevo–Beč–Kraljevo i Kraljevo–Solun–Kraljevo. Na obe linije vazdušni saobraćaj će se odvijati tri puta nedeljno“, saopštilo je resorno ministarstvo.

Prvi letovi sa Međunarodnog aerodroma “Morava” krenuće u decembru, na liniji Kraljevo-Beč-Kraljevo, nakon što na javnoj nabavci bude izabrana kompanija koja će saobraćati na ovoj liniji od javnog interesa.

Letovi na liniji za Beč odvijaće se od 1. decembra 2019. godine do 31. decembra 2021, dok će se letovi za Solun odvijati sezonski, u periodu od 10. marta do 15. oktobra 2020. i u periodu od 10. marta do 15. oktobra 2021.

„Odluke o proglašenju linije od javnog interesa donosi se za linije koje su značajne za saobraćajno povezivanje i brži razvoj nedovoljno razvijenih regiona u Republici Srbiji, a za koje ne postoji komercijalni interes za redovan avio-prevoz“, dodaje se u saopštenju.

Opslužno područje Arodroma “Morava”, pored okruga u centralnoj Srbiji, obuhvata i deo BiH, odnosno Republiku Srpsku, i Crnu Goru, a procenjuje se na oko tri miliona ljudi.

Prema analizama koje su rađene za potrebe uspostavljanja linija od javnog interesa, u ovom trenutku u Srbiji posluje oko 450 kompanija iz Austrije koje zapošljavaju više od 13.000 ljudi, dok kompanije u potpunom ili delimičnom vlasništvu grčkih državljana zapošljavaju više od 25.000 radnika u Srbiji.

„Aerodromi Srbije“, kao operater na Aerodromu “Morava”, spremni su za početak obavljanja redovnog avio-saobraćaja, navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije obezbedila je neophodna sredstva za ove dve linije od javnog interesa za ovu i naredne dve godine.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije