Prva sednica sa novim većnicima Niša: Od sada većnici za komunalna pitanja i zaštitu životne sredine

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski predstavila je većnike Grada Niša. Za razliku od prethodnog saziva sada će biti većnika koji će se posebno baviti zaštitom životne sredine i komunalnim problemima u gradu. Takođe uskoro će se imenovati i pet pomoćnika gradonačelnice a jedan od njih će se takođe baviti komunalnim pitanjima, istakla je Sotirovski.

Većnici Grada Niša: Sonja Milojković, Predrag Stojanović, Andriana Anastasov, Dušica Davidović, Slobodan Aranđelović, Dragana Sotirovski

Zamenica gradonačelnice Dušica Davidović zadužena je za socijalna pitanja, a novac za ove namene će se, pre svega, dobijati i izdvajati od projekata i donatroskih fondova, rečeno je za TV zona plus posle prve sednice novog Gradskog veća.

U novom sazivu Gradskog veća jedini iz prethodnog ostaje Branislav Kačar koji će i dalje biti zadužen za omladinu i sport. Novina ovog Veća jeste i da će biti većnika koji će se posebno baviti zaštitom životne sredine – dugodišnji radnik Gradske uprave i diplomirani inženjer zaštite životne sredine Sonja Milojković.

Branislav Kaćar, Vladislav Marjanović, Marija Ranđelović, Slobodan Aranželović, Miroslav Đokić, Nenad Stanković

Komunalnim pitanjima odnosno radom svih opština i inspekcijskih službi i saradnjom sa javnim komunalnim preduzećima baviće se Miroslav Đokić, doskorašnji većnik Opštine Niška Banja. Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski je istakla da su svi članovi Gradskog veća izabrani za oblasti u kojima su se već dokazali.

Doskorašnji savetik načelnika Nišavskog okruga Predrag Stojanović je većnik zadužen za finansije Grada Niša, Vladislav Marjanović, profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu za privredu investicije i regionalni razvoj, a Nenad Stanković koji se 16 godina bavi gradskom administracijom nadležan je za planiranje i izgradju u Nišu.

Marija Ranđelović, dr pedagoških nauka koja već 25 godina radi u prosveti zadužena je za oblast obrazovanja u Nišu.

Andriana Anastasov koja je do nedavo bila predsedinca Skupštine opštine Palilula bavi se razvojem kulture i turizma, dok je Slobodan Aranđelović diplomirani inženjer prehrambene tehnologije koji dolazi iz Studentskog centra zadužen za nišku poljoprivredu.

Gradonačelnica Niša je istakla da je Gradska kuća otvorena za sve građane i novinare i da će sednice Gradskog veća biti svakog četvrtka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije