Proteklog vikenda kažnjeno 425 osoba zbog kršenja zabrane kretanja

Tokom proteklog vikenda i policijskog časa od 59 sati, prekršajni sudovi u Srbiji su izrekli novčane kazne za ukupno 425 osoba zbog kršenja zabrane kretanja i drugih mera.

Među osuđenima je 38 starijih od 65 godina koji su prekršili meru zabrane napuštanja stana, kao i 382 koji su prekršili zabranu kretanja tokom policijskog časa. 

Proteklog vikenda niko nije kažnjen zbog okupljanja više od dve osobe na javnom mestu, kao ni zbog kršenja propisa o sahranama na kojima je dozvoljeno prisustvo najviše 10 osoba. 

Četiri osobe su kažnjene zbog šetanja kućnih ljubimaca mimo propisanog vremena, a jedna zbog posete parku uprkos zabrani. 

Od donošenja Uredbe o ograničenju i zabrani kretanja 21. marta, zaključno sa nedeljom, 26. aprila, prekršajni sudovi kaznili su ukupno 5.419 osoba, rečeno je Tanjugu u pravosudnim organima.

Ukupna vrednost izrečenih novčanih kazni je 243.171.020 dinara.

Policijski čas u Nišu prekršilo 29 građana

Za vreme proteklog policijskog časa od petka do ponedeljka Prekršajni sud u Nišu izrekao je 29 novčanih kazni zbog kršenja mere zabrane kretanja. Prekršioci su uglavnom Nišlije, ali je bilo i građana iz Bojnika, Žirotađa, Aleksinca i Ražnja.

Samo u prethodna 24 časa Prekršajni sud u Nišu izrekao je 12 novčanih kazni u rasponu od 25.000 do 80.000 dinara zbog kršenja mere zabrane kretanja za vreme policijskog časa, dok je jednom maloletniku izrečena vaspitna mera – ukor.

Najnovije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Film Nove mreže prikazan na Fažana media festu

Nakon premijere na otvaranju Nišville jazz teatarskog festivala, dokumentarni...

Uspeh negotinskih vinara – od snova i ljubavi do održive budućnosti

Na istoku Srbije, u neposrednoj blizini Negotina, smešten je...

Umrežavanjem do bolje komunikacije ekoloških udruženja sa lokalnom samoupravom

Formiranje mreže ekoloških udruženja pozitivan je i dobar iskorak...

SVE(T) na leđima žene-Mirjana Karanović na otvaranju Teatarskog festivala

Premijera dokumentarnog filma „ SVE(T)na leđima žene“ – o...