Program Dana Univerziteta u Nišu: Koncerti, predstave, radionice, žurka

Bogatim i raznovrsnim programom Studentski kulturni centar Niš i ove godine uveličaće obeležavanje Dana Univerziteta u Nišu.

„Da studentima ovaj dan učine još svečanijim i lepšim pobrinuće se naši horisti, glumci, imaćemo radionice ali i veliku studentsku žurku u dvorištu Univerziteta.“, kažu u SKC Niš.

Obeležavanje Dana Univerziteta započećemo 14. juna, koncertom Akademskog hora, koji predvodi dirigent mr Zoran Stanisavljević.

Koncert u dvorištu Banovine počinje od 20 časova, a pored mešovitog hora SKC-a, kao gosti će nastupiti i Ženski akademski hor i solisti.

Prvog juna Psihološko savetovalište SKC-a održaće tribinu u velikoj sali Univerziteta, a tema je „Duboki strahovi i egzistencijalna strahovanja savremenog čoveka“.

Na tribini će govoriti Vladan Beara je psiholog koji se psihoterapijom bavi duže od 20 godina, a koji radi sa ratnim veteranima i ratom traumatizovanim osobama u Centru za Ratnu Traumu u Novom Sadu od 1999. godine.

Predavanje počinje od 11.30, ulaz je slobodan, ali zbog ograničenog broja mesta neophodno je prijaviti se putem linka.

Istog dana je od 21 sat dvorište Univerziteta rezervisano za glumce Akademskog pozorišta. Pozorišni maraton ove godine publici donosi četiri predstave.

Univerzitet u Nišu
Univerzitet u Nišu

„Prvo ćemo izvesti predstavu koja je našem pozorištu donela čak 20 nagrada za manje od godinu dana igranja – „Mamin dašak u svemiru“. Posle nje, glumci će odigrati „Laki komad“, jednu od novijih predstava našeg pozorišta za koju se na svakom izvođenju traži mesto više. Zatim će predstava „Kabare, kabare“, u dvorište Univerziteta uneti pravu atmosferu kabarea. Poslednja, ali nikako i najmanje važna – teatar improvizacije „Scena bez imena“, će, sigurni smo, do suza nasmejati publiku i na lep način zaokružiti naš maraton“, kažu u Akademskom pozorištu.

Prvi jun u dvorište Univerziteta dovodi Blackberries band, koji će nastupiti sa solistima – Danielom Kajmakoskim, Oliverom Katićem i Andrijanom Stanković. Nakon njihove svirke, na scenu stupa DJ Zarez. Žurka počinje u 21 sat.

Ulaznice za žurku zainteresovani mogu potražiti u prostorijama studentskih parlamenata svojih fakulteta.

„Sa zadovoljstvom možemo da kažemo da će, tokom trajanja obeležavanja Dana niškog Univerziteta, gost Studentskog kulturnog Centra biti i Marleni Balaguera Leal, profesorka plesa iz Kolumbije. Od 9. do 16. juna, koliko će boraviti u Nišu, ona će sa članovima našeg Akademskog folklornog ansambla „Oro“ imati brojne radionice na kojima će oni učitii tradicionalni kolumbijski ples i salsu. Sa druge strane, naš ansambl će njoj približiti tradicionalni srpski folklor.“, objašnjavaju u SKC Niš.

U okviru njene posete će u četvrtak biti organizovan i otvoreni dan, gde će na radionicama moći da učestvuju svi zainteresovani, a ona će tokom nedelje održati treninge i u školama plesa Primavera i Sving.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Amber Alert: Podrška od Nišlijke koja je za malo izbegla zlostavljanje

Zbog toga što je kao jedanaestogodišnja devojčica umalo bila...

Na današnji dan oslobođen Niš: Od turske kasabe do modernog grada

Posle pet vekova vladavine Turaka, Niš je oslobođen 11....

ZOO kutak u Kamenici organizuje novogodišnja druženja sa Deda Mrazom

U susret novogodišnjim praznicima volonteri ZOO kutka u Kamenici...

Seksistički stavovi najviše se prenose kroz medije i obrazovni proces

Da je seksizam pojam koji označava diskriminaciju zasnovanu na...

Otvoren prvi MediGroup dom zdravlja na jugu Srbije

U centru Niša svečano je otvoren prvi MediGroup dom...

Najnovije