Program Dana Univerziteta u Nišu: Koncerti, predstave, radionice, žurka

Bogatim i raznovrsnim programom Studentski kulturni centar Niš i ove godine uveličaće obeležavanje Dana Univerziteta u Nišu.

„Da studentima ovaj dan učine još svečanijim i lepšim pobrinuće se naši horisti, glumci, imaćemo radionice ali i veliku studentsku žurku u dvorištu Univerziteta.“, kažu u SKC Niš.

Obeležavanje Dana Univerziteta započećemo 14. juna, koncertom Akademskog hora, koji predvodi dirigent mr Zoran Stanisavljević.

Koncert u dvorištu Banovine počinje od 20 časova, a pored mešovitog hora SKC-a, kao gosti će nastupiti i Ženski akademski hor i solisti.

Prvog juna Psihološko savetovalište SKC-a održaće tribinu u velikoj sali Univerziteta, a tema je „Duboki strahovi i egzistencijalna strahovanja savremenog čoveka“.

Na tribini će govoriti Vladan Beara je psiholog koji se psihoterapijom bavi duže od 20 godina, a koji radi sa ratnim veteranima i ratom traumatizovanim osobama u Centru za Ratnu Traumu u Novom Sadu od 1999. godine.

Predavanje počinje od 11.30, ulaz je slobodan, ali zbog ograničenog broja mesta neophodno je prijaviti se putem linka.

Istog dana je od 21 sat dvorište Univerziteta rezervisano za glumce Akademskog pozorišta. Pozorišni maraton ove godine publici donosi četiri predstave.

Univerzitet u Nišu
Univerzitet u Nišu

„Prvo ćemo izvesti predstavu koja je našem pozorištu donela čak 20 nagrada za manje od godinu dana igranja – „Mamin dašak u svemiru“. Posle nje, glumci će odigrati „Laki komad“, jednu od novijih predstava našeg pozorišta za koju se na svakom izvođenju traži mesto više. Zatim će predstava „Kabare, kabare“, u dvorište Univerziteta uneti pravu atmosferu kabarea. Poslednja, ali nikako i najmanje važna – teatar improvizacije „Scena bez imena“, će, sigurni smo, do suza nasmejati publiku i na lep način zaokružiti naš maraton“, kažu u Akademskom pozorištu.

Prvi jun u dvorište Univerziteta dovodi Blackberries band, koji će nastupiti sa solistima – Danielom Kajmakoskim, Oliverom Katićem i Andrijanom Stanković. Nakon njihove svirke, na scenu stupa DJ Zarez. Žurka počinje u 21 sat.

Ulaznice za žurku zainteresovani mogu potražiti u prostorijama studentskih parlamenata svojih fakulteta.

„Sa zadovoljstvom možemo da kažemo da će, tokom trajanja obeležavanja Dana niškog Univerziteta, gost Studentskog kulturnog Centra biti i Marleni Balaguera Leal, profesorka plesa iz Kolumbije. Od 9. do 16. juna, koliko će boraviti u Nišu, ona će sa članovima našeg Akademskog folklornog ansambla „Oro“ imati brojne radionice na kojima će oni učitii tradicionalni kolumbijski ples i salsu. Sa druge strane, naš ansambl će njoj približiti tradicionalni srpski folklor.“, objašnjavaju u SKC Niš.

U okviru njene posete će u četvrtak biti organizovan i otvoreni dan, gde će na radionicama moći da učestvuju svi zainteresovani, a ona će tokom nedelje održati treninge i u školama plesa Primavera i Sving.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije