Priključite se šetnji izviđača i otkrijte prirodne lepote u okolini Niša

Oko 300 izviđača iz cele Srbije i Prilepa prošetaće kružnom stazom dugom 15km od Ostrovice preko Ravnog Dola do Ploča, na promotivno ekološkoj šetnji „Stazama akademika Josifa Pančića“. Odred izviđača „Josif Pančić“ na ovaj način obeležiće Dan planete Zemlje.

zastava
Stazama akademika; Foto: OIJP

Ova akcija koja se organizuje već 20 godina, prema rečima organizatora, ima za cilj da skrene pažnju  građanima koliko je važno živeti u skladu sa prirodom.

„TOKOM ŠETNJE ORGANIZOVAĆEMO I ZANIMLJIVE EKOLOŠKE RADIONICE KOJE ĆE BITI OKRENUTE TEMAMA OČUVANJU ŽIVOTNE SREDINE, ODGOVORNOSTI POTROŠNJE VODE KAO VAŽNOG ŽIVOTNOG RESURSA I KLIMATSKIM PROMENAMA. ŽELIMO DA PROŠIRIMO SVEST MLADIH LJUDI O ZNAČAJU OČUVANJA PLANETE ZEMLJE. DA VIDIMO PRIRODNE LEPOTE NAŠEG NIŠKOG KRAJA, ALI I DA UPOZNAMO PUNO NOVIH PRIJATELJA I DOBRO SE ZABAVIMO“ KAŽE STAREŠINA ŠETNJE DUŠAN ĐORĐEVIĆ.

Svi zainteresovani mogu se pridružiti šetnji u subotu, 20. aprila dolaskom do Osnovne škole u Ostrovici u 9.30 časova, odakle će se krenuti do Ploča.  Uz simboličnu kotizaciju od 200 dinara, svi će dobiti izviđački ručak, obeležje akcije i dan pun avanture, obećavaju organizatori.

Odred izviđača ovim obeležava  i rođenje  prvog predsednika Srpske akademije nauke  i umetnosti, Josifa Pančića. Njemu u čast, učesnici akcije posadiće  nekoliko sadnica četinara u dvorištu Osnovne škole u Ostrovici.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije