Prijem pacijenata sa sumnjom na virus i u Domu zdravlja. Apoteke u nedelju rade od 4

Niški Dom zdravlja u obavezi je da obezbedi izolovanu prostoriju za prijem građana kod kojih postoji sumnja na COVID – 19, odlučeno je na Gradskom štabu za vanredne situacije. Apoteke iz lanca Apotekarske ustanove Niš biće otvorene u nedelju od 4 časa ujutru kako bi svi stariji od 65 godina mogli da kupe neophodne lekove.

štab za vanredne situacije
Foto: press služba gradonačelnika Niša

Na osnovu ocene i procene trenutne epidemiološke situacije u gradu Nišu, Gradski štab za vanredne situacije doneo je sledeću naredbu:

Nalaže se direktoru Apotekarske ustanove Niš da za potrebe građana starijih od 65 godina omogući rad apoteka u okviru ustanove u nedelju 29. marta u periodu od 4 do 7 časova.

„Prilikom određivanja apoteka koje će raditi u navedenom periodu neophodno je voditi računa o pokrivenosti čitave teritorije Grada, odnosno da stanovništvo svih opština ima optimalniji i bliži pristup apotekama“, navodi se u saopštenju.

Apotekarska ustanova je u obavezi da obezbedi prevoz zaposlenima, koji će u tom periodu biti radno angažovani. Sa tim u vezi, direktor će Štabu dostaviti spisak zaposlenih sa svim podacima, kako bi isti bio upućen nadležnoj policijskoj upravi, a sa ciljem nesmetanog kretanja zaposlenih u vreme policijskog sata.

Niški Dom zdravlja u obavezi je da obezbedi izolovanu prostoriju za prijem građana kod kojih postoji sumnja na COVID – 19.

„Nalaže se Domu zdravlja Niš, da odredi i opremi prostorije odgovarajućom opremom, sa zasebnim ulazom i posebno izolovanim od drugih organizacionih jedinica, u kojima bi se vršila trijaža pacijenata kod kojih postoji osnovana sumnja da su zaraženi virusom COVID-19“, piše u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije