Prekršajne prijave protiv sedam ugostiteljskih objekata u Nišu

Sanitarna inspekcija Nišavskog upravnog okruga Prekršajnom sudu u Nišu podnela je sedam zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, protiv uglavnom ugostiteljskih objekata u Nišu zbog kršenja mera za suzbijanje KOVID 19.

Radi se o kako je navedeno u zahtevima, nenošenju zaštitnih maski od strane osoblja, nedržanju propisane distance, odnosno o okupljanju većeg broja lica, od dozvoljenog.

Kafić bašta
Kafić bašta

Dalje se u zahtevima navodi da su time učinjeni prekršaji, koji su sankcionisani Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Uredbom Vlade Republike Srbije o merama za sprovođenje i suzbijanje, odnosno Naredbom ministra zdravlja Republike Srbije.

Odmah po dobijanju zahteva, predsednik ovog suda Mišel Marković izdao je naredbu sudijama kojima su predmeti dodeljeni u rad da po ovim zahtevima hitno postupaju.

Inače, ovaj sud je nedavno odbacio 14 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, koji su bili podneti od strane Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada Niša, u vezi sprovođenja mera, iz razloga što ovaj sekretarijat nije nadležan za podnošenje ovih zahteva.

Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti za navedene prekršaje propisane su novčane kazne i to za pravno lice propisana je u iznosu od 50.000 do 500.000 dinara, za odgovorno lice u pravnom licu, preduzetnika i fizičko lice od 50.000 do 150.000 dinara.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Nova oaza za ljubitelje pešačenja – Vlasina bogatija za 47 km uređenih staza

Coca-Cola sistem i UNDP inicijativom „Vlasina – čista ljubav“...

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

Najnovije