Pregledi bez zdravstvene knjižice u Domu zdravlja i KC Niš

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije u saradnji sa zdravstvenim ustanovama širom Srbije, u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije i ovog meseca nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda.

EKG, merenje krvnog pritiska, ultrazvuk abdomena i tumor markeri

U nedelju, 22. decembra, od 8 do 16 časova, svi zainteresovani građani, uključujući i one koji nemaju zdravstveno osiguranje, moći će da u ambulantama niškog Kliničkog centra, obave besplatne preventivne zdravstvene preglede.

Ovog meseca, kako je određeno planom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u specijalističkim, dijagnostičkim ambulantama Klinike za kardiovaskularne bolesti, koje se nalaze u nekadašnjoj zgradi internističkih klinika ( stari deo KC Niš), kardiolozi niškog Kliničkog centra, obavljaće EKG preglede srca i proveravaće visinu krvnog pritiska kod pacijenata.

Sve zainteresovane sugrađanke će u zgradi Centra za nuklearnu medicinu, moći da daju krv na analizu na tumor marker jajnika- CA 125.

Istovremeno, u novoj zgradi Kliničkog centra Niš, u Centru za radiologiju (sprat ispod Urgentnog centra), biće organizovani i ultrazvučni pregledi abdomena.

I Dom zdravlja Niš organizuje preventivne zdravstvene preglede namenjene građanstvu u nedelju 22. decembra 2019. godine u periodu od 8 do 16 časova.

Preventivni pregled krvnog pritiska obavljaće se u centralnom holu a EKG i kardiološki (internistički) pregled na Odeljenju interne medicine koje se nalazi u prizemlju Doma zdravlja Niš.

Akcija se oganizuje u cilju ranog otkrivanja bolesti i bez zakazivanja.

Svi zainteresovani građani, imaće priliku da urade preventivni pregled krvnog pritiska, EKG i kardiološki (internistički) pregled i da od zdravstvenih profesionalaca dobiju važne informacije o mogućnostima prevencije i rane dijagnostike bolesti.

U toku akcije radiće se i podela promotivnog materijala sa zdravstveno-vaspitnim sadržajem.

Nakon obavljenog preventivnih pregleda svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju, a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje.

Nakon preventivnog pregleda, svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju, a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti, biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije