Predstavljeno idejno rešenje dvorane, ne zna se ko će finansirati izgradnju

Veliki galerijski prostor, amfiteatar, kafići, i hotel. Ovo će biti sadržaji višenamenskog kulturnog centra u obliku kocke koji će se sledeće godine graditi u Nišu na 15 hiljada kvadrata.

Pobedničko idejno rešenje multifunkcionalne drvorane

Multifunkcionalni objekat nalaziće se na uglu Bulevara Nemanjića i Blagoja Parovića. Predviđeno je da ima 5.000 kvadrata izložbenog prostora, amfiteatar sa oko 1.800 mesta u gledalištu, veliki parking prostor, hotel, kafiće i restorane kao i vidikovac.

Na konkurs za dizajn pristiglo 10 rešenja

Na konkursu za dizajn koji je sproveden u drugoj polovini 2018. godine, a koji je realizovan preko Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša, pristiglo je 10 radova. Stručna komisija opredelila se za rad tima arhitekata koji su činili  Aleksandar Slaviković i Dejan Miletić iz Beograda.

“Čitav objekat zamišljen  je u obliku  kocke koja bi pratila spoljašne forme i prostore koji se mogu koristiti u toku dana i van radnog vremena samog objekta“, rekao je Slaviković.

Prema njegovim rečima, objekat je zamišljen u duhu modernog dizajna ali u skladu sa okolinom gde će biti smešten.

“Predviđen je veliki galerijski prostor, amfiteatar, kafići, kao i hotelski prostor gde će, uglavnom, biti smešteni izvođači“, kazao je Slaviković.

Konkurs za dizajn sproveli su Zavod za urbanizam i Društvo arhitekata Niša, a realizovan je posredstvom Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projkete.

Neophodno da zemljište bude gradsko

Da bi sa ovim projektom moglo naredne godine da se konkuriše za finansijsku podršku iz domaćeg ili inostranog fonda neophodno je da zemljište na toj lokaciji, pre dobijanja građevinske dozvole, pređe u vlasništvo grada.

Iz Zavoda za ubanizam navode da je prostor na uglu Bulevara Nemanjića i Blagoja Parovića, jedan od poslednjih neizgrađenih većih blokova na ovom potezu.

Kako je planirano, pored velike dvorane za održavanje manifestacija iz kulture nalaziće se i veliki tržni centar “Delta planet”.

Najnovije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Seksistički stavovi najviše se prenose kroz medije i obrazovni proces

Da je seksizam pojam koji označava diskriminaciju zasnovanu na...

Otvoren prvi MediGroup dom zdravlja na jugu Srbije

U centru Niša svečano je otvoren prvi MediGroup dom...

Kompanija Endava zapošljava IT stručnjake u Nišu

Nakon otvaranja kancelarije u junu, softverska kompanija Endava na...

Film Nove mreže prikazan na Fažana media festu

Nakon premijere na otvaranju Nišville jazz teatarskog festivala, dokumentarni...

Uspeh negotinskih vinara – od snova i ljubavi do održive budućnosti

Na istoku Srbije, u neposrednoj blizini Negotina, smešten je...