Porodica Milenković i Boki Amadeus donirali pulsni oksimetar Dečijoj klinici

Pripadnik Vojske Srbije donirao pulsni oksimetar

Intenzivna nega niške Klinike za dečije interne bolesti, od danas poseduje još jedan, savremeni pulsni oksimetar, koji će se koristiti za invazivna merenja najbitinijih vitalnih funkcija, najmlađih pacijenata ove zdravstvene ustanove. Ovaj aparat, poklon je porodice Milenković, čija se beba donedavno lečila ovde.

Donacija KC Niš; Foto: N. M.

Porodica Milenković je u saradnji sa Bojanom Stanimirovićem, muzičarom leskovačkog benda „Amadeus“, koji je inače poznat po svom humanitarnom radu, prikupila preko 200 hiljada dinara i kupila ovaj medicinski uređaj.

Prema rečima oca šestomesečnog Mijata, Danijela, profesionalnog vojnika RS, koji službuje u niškoj kasarni „Pantelej“, bebica je zbog zdravstvenih problema nakon rođenja prebačena u Klinički centar Niš i donedavno se lečila na Odeljenju neonatologije Klinike za dečije interne bolesti.

„S obzirom na to da sam gotovo sve vreme dok je trajalo lečenje boravio ovde, želim da od srca pohvalim celokupno osoblje Klinike, koje je maksimalno požrtvovano i koje brine o svoj dečici, tako da je ovaj poklon samo mali znak zahvalnosti“, ispričao je otac Danijel.

Danijel Milenković kaže da je nakon rođenja četvrtog deteta, sina Mijata, odlučio da novac koji bi potrošio za slavlje, nameni u ove svrhe u čemu mu je od izuzetne pomoći bio i muzičar iz benda „Amadeus“, koji je donirao veći deo novca.

Uručenje aparata; Foto: N. M.

I na Klinici za dečije interne bolesti KC Niš, nisu skrivali zadovoljstvo zbog ovog humanog gesta.

„Meni je zaista drago što se Danijel odlučio da nam donira pulsni oksimetar, jer to je ono što nam svakako treba, za sve naše pacijente, a svakako smo svi srećni što je naš mali pacijent sada dobro i da će nakon nastavka lečenja i zdravstvene brige, porasti u jednog zdravog i lepog dečaka. Apelujem na sve ljude dobre volje, da slede ovakve postupke i ulažu u život“, izjavio je dr Dejan Milojević, načelnik intenzivne nege Klinike za dečije interne bolesti KC Niš.

Vrednost doniranog pulsnog oksimetra, iznosi 200.600 dinara.

Najnovije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Otvoren prvi MediGroup dom zdravlja na jugu Srbije

U centru Niša svečano je otvoren prvi MediGroup dom...

Kompanija Endava zapošljava IT stručnjake u Nišu

Nakon otvaranja kancelarije u junu, softverska kompanija Endava na...

Film Nove mreže prikazan na Fažana media festu

Nakon premijere na otvaranju Nišville jazz teatarskog festivala, dokumentarni...

Uspeh negotinskih vinara – od snova i ljubavi do održive budućnosti

Na istoku Srbije, u neposrednoj blizini Negotina, smešten je...

Umrežavanjem do bolje komunikacije ekoloških udruženja sa lokalnom samoupravom

Formiranje mreže ekoloških udruženja pozitivan je i dobar iskorak...