PONS mapira turističke objekte koji nisu dostupni licima sa invaliditetom

U toku je mapiranje pristupačnosti turističkog potencijala Grada Niša za osobe sa invaliditetom koje sprovodi Fondacija Pons, a obuhvatiće javne ustanove, turističke i gastronomske sadržaje, ustanove kulture, parkove, autobuske i železničke stanice i spomenike kulture.

Rezultati mapiranja će biti objavljeni u formatu otvorenih podataka i biće dostupni za osmišljavanje inovativnih rešenja uz pomoć novih tehnologija koje mogu biti od značaja za osobe sa invaliditetom.

„Ovim aktivnostima biće pružena podrška Gradu Nišu u promociji turističkog potencijala, kao i podrška svim ljudima sa invaliditetom u svetu koji nameravaju da posete Niš“, kažu u Fondaciji Pons.

Korišćenjem podataka koji će biti kreirani, kako kažu, moći će da se stekne jasan pregled, koje sadržaje osobe sa invaliditetom mogu da koriste u Nišu, ali i koje sadržaje u budućnosti treba učiniti pristupačnim.

Cilj projekta je da obuhvati i razume potrebe i probleme građana u Nišu i da se zajednički osmisle i sprovedu aktivnosti koje će dovesti do boljeg kvaliteta života kroz poboljšanu dostupnost gradskih usluga i klimatski pametnu urbanu mobilnost, sa posebnim naglaskom na povećanju participativnog učešća osoba sa fizičkim invaliditetom“, kažu u Ponsu.

Mapiranje je jedna od aktivnosti na projektu „Fond za eksperimente u gradovima“, koji u Srbiji uz podršku Slovačkog Ministarstva finansija sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Marija Stefanović: Ko to brani da se gazi trava u parku?

E ne razumem ovaj imperativ u našim gradskim parkovima:...

Tango ritam osvaja Niš: Zadovoljstvo hodanja u zagrljaju

Niška tango scena razvija se poslednjih 10 godina i...

Amber Alert: Podrška od Nišlijke koja je za malo izbegla zlostavljanje

Zbog toga što je kao jedanaestogodišnja devojčica umalo bila...

Najnovije