PONS mapira turističke objekte koji nisu dostupni licima sa invaliditetom

U toku je mapiranje pristupačnosti turističkog potencijala Grada Niša za osobe sa invaliditetom koje sprovodi Fondacija Pons, a obuhvatiće javne ustanove, turističke i gastronomske sadržaje, ustanove kulture, parkove, autobuske i železničke stanice i spomenike kulture.

Rezultati mapiranja će biti objavljeni u formatu otvorenih podataka i biće dostupni za osmišljavanje inovativnih rešenja uz pomoć novih tehnologija koje mogu biti od značaja za osobe sa invaliditetom.

„Ovim aktivnostima biće pružena podrška Gradu Nišu u promociji turističkog potencijala, kao i podrška svim ljudima sa invaliditetom u svetu koji nameravaju da posete Niš“, kažu u Fondaciji Pons.

Korišćenjem podataka koji će biti kreirani, kako kažu, moći će da se stekne jasan pregled, koje sadržaje osobe sa invaliditetom mogu da koriste u Nišu, ali i koje sadržaje u budućnosti treba učiniti pristupačnim.

Cilj projekta je da obuhvati i razume potrebe i probleme građana u Nišu i da se zajednički osmisle i sprovedu aktivnosti koje će dovesti do boljeg kvaliteta života kroz poboljšanu dostupnost gradskih usluga i klimatski pametnu urbanu mobilnost, sa posebnim naglaskom na povećanju participativnog učešća osoba sa fizičkim invaliditetom“, kažu u Ponsu.

Mapiranje je jedna od aktivnosti na projektu „Fond za eksperimente u gradovima“, koji u Srbiji uz podršku Slovačkog Ministarstva finansija sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Nova oaza za ljubitelje pešačenja – Vlasina bogatija za 47 km uređenih staza

Coca-Cola sistem i UNDP inicijativom „Vlasina – čista ljubav“...

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

Najnovije