Počinje novogodišnji bazar sa Ulicom suvenira u centru Niša

Gde ćeš za doček?” – to je pitanje koje se poslednjih nedelja u godini učestalo postavlja. Da li u vreme pandemije korona virusa gradovi organizuju proslave i kakvo je interesovanje građana kod turističkih agencija za novogodišnje aranžmane?

Ova Nova godina po svemu sudeći neće izgledati onako kao ranijih godina. Zbog epidemiološke situacije na Trgu krajla Milana u Nišu neće biti organizovanog dočeka, ali to ne znači da neće biti novogodišnjih programa koji bi trebalo da dočaraju novi početak godine.

Novogodišnji program TON-a
Novogodišnji program TON-a

Novogodišnji program u Nišu počinje 27. decembra u centru grada i trajaće na različtim lokacijama do 15. januara 2021. Obuhvata novogodišnji bazar, Ulicu suvenira i vožnju fijakera u centru grada.

Novogodišnji program TON-a
Novogodišnji program TON-a

Ugostitelji čekaju odluke nadležnih i nadaju se da će po restoranima uz poštovanje mera biti organizovanog dočeka.

Mnogi hoteli u banjama i na planinama su istakli ponude, ali je slabo interesovanje, kažu turoperateri.

Uglavnom, kako ističu, primaju rezervacije za novogodišnje aranžmane i obaveštavaju zainteresovane da će im novac biti vraćen ukoliko budu kovid pozitivni ili sami organizatori zbog mera kriznog štaba ne budu u mogućnosti da pripreme proslavu.

Novogodišnji program TON-a
Novogodišnji program TON-a

„Tvrđava će ove godine zasijati posebnim svetlima zahvaljujući donatorima, a u planu su i dnevni programi kulturnih ustanova u Nišu sa video bimovima na kojima će se emitovati koncerti Simfonijskog orkestra. Postaviće se i znak „Ja volim Niš“ kako bi građani pravili novogodišnje fotografije i na taj način turistički promovisali Niš“, kaže gradska većnica Adriana Anastasov.

Niš novac za doček poklanja Dečjoj klinici u Nišu 

Niš nije predvideo novac za doček Nove godine, ali ima puno donatora koji su sredstva usmerili na Dečiju internu kliniku, dodaju iz Kabineta gradonačelnika.

„Novogodišnje praznike dočekaćemo na otvorenom, neće biti javnog okupljanja ali će biti prazničnog programa koji počinje 27. decembra u centru Niša. Ove godine neće biti velike novogodišnje pompe, a sav novac od donacija biće preusmeren Dečjoj internoj klinici. Donatori će pomoći Dečijoj internoj klinici da obezbedi posteljinu, jastuke, držače za infizuju i sve ono što je Klinici potrebno, kako hirurgiji tako i pedijatriji“, kaže gradska većnica Adriana Anastasov.

U Parku Sveti Sava „Zimski dani Medijane“

Četvrta po redu manifestacija „Zimski dani u Medijani 2020“ u organizaciji Gradske opštine Medijana, održaće se od 28. do 30. decembra 2020. godine, u vremenu od 12 do 15 sati, u Svetosavskom parku u Nišu, u skraćenom obimu i uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Predviđeno je emitovanje programa sa led ekrana, prigodna muzika, simbolična podela slatkiša i mini zoološki vrt Udruženja „Zoo planet“ iz Niša.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije