Počinje kampanja za vakcinaciju, nove mere za vikend

Danas počinje velika kampanja poziva na vakcinaciju preko televizije, novina i bilborda kako bi svi odrasli građani koji mogu da prime vakcinu to i učinili. Vlada ne razmišlja o uvođenju obavezne vakcinacije jer bi to bilo suprotno svim standardima ljudskih prava, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Brnabić je istakla je da je ova imunizacija veoma važna, ali da je država ne može učiniti obaveznom jer ima kategorija stanovništva koje ne mogu da prime vakcinu.

Ona je poručila da je građanska dužnost svih nas koji možemo da primimo vakcinu, da to i učinimo, jer time štitimo i one ljude koji nisu u stanju da to učine, napomenuvši da u ovom trenutku vlada značajno interesovanje za vakcinaciju.

Očekivanja su da će se tako i nastaviti jer danas počinje velika kampanja poziva na vakcinaciju preko televizije, novina i bilborda.

Poziv je upućen svima, a naročito starijim građanima, da se obavezno vakcinišu, jer je masovna vakcinacija u Kruševcu i u Sremskoj Mitrovici, gde mogu da dođu i oni koji nisu prijavljeni, pokazala da to veoma dobro funkcioniše.

Foto: B.J./Novinari Online

U Kruševcu je bilo više od 1.100 građana, a u Sremskoj Mitrovici 807, navela je Brnabić i najavila otvaranje još takvih mesta za masovnu vakcinaciju.

Premijerka je istovremeno naglasila da će, u sklopu mera protiv širenja koronavirusa, insistirati na tome da se svi koncerti otkažu, istakavši da je začuđena time da se u ovom teškom trenutku organizuju koncerti u Beogradu jer je to suprotno svim pravilima i merama.

Mi ćemo razgovarati sa predstavnicima Grada Beograda da vidimo kako se to desilo i insistiraćemo na tome da se svi koncerti otkažu, a da se organizatori kazne, istakla je ona, ocenivši da to nije pozorišna predstava ili neki kulturni događaj.

Predsednica Vlade je, govoreći o pogoršanju epidemijske situacije, naglasila da vakcinacija pomaže da ne bude još gora, ali da će gotovo sigurno biti novih mera za vikend.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije