Počelo kažnjavanje zbog nepoštovanja mera zaštite od korone

Komunalna policija i nadležna inspekcija završile su sa opomenama i počela je kažnjavanje svih onih koji ne poštuju naredbe koje su donete na sednici Štaba za vanredne situacije u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Do sada je Komunalna milicija u Nišu sa nadležnim inspektorima obavila oko 1000 kontrola, kaže načelnik Komunalne milicije, Milan Đorđević.

„Svima smo na vreme skrenuli pažnju i ostavili smo im sasvim dovoljno vremena da preduzmu sve mere. Tako smo prethodnih nekoliko dana radili na preventivnim merama kako bi svi bili upoznati sa odlukama koje se moraju poštovati“, kaže Đorđević.

Najvažnije je da se poštuje fizička distanca od 1,5 metar kao i da se na 4 kvadratna metra može naći samo jedno lice i nije dozvoljeno okupljanje više od 10 osoba na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Za stolom u restoranu mogu da sede samo dve osobe i u samim ugostiteljskim objektima svi moraju da imaju dezobarijere i odgovarajuća sredstva za dezinfekciju.

Propisano je i radno vreme ugostiteljskih objekata, to je do 21 sat u zatvorenom delu objekta, a bašte mogu da rade do 23 sata“, kaže Đorđević.

On dodaje da je kazna za preduzetnike koji ne poštuje propisane mera do 100.000 dinara, za pravna lica do milion dinara, a za fizička lica odlukom Vlade Srbije je 5.000 dinara. Postoji mera zatvaranja ugostiteljskog objekta do sedam
dana.

„Do sada je zatovren jedan ugostiteljski objekat u Kazandžisjkom sokačetu u Nišu jer je na malom prostoru bilo više od 100 ljudi. Podneta je i 31 prekršajna prijava protiv vlasnika objekata koji su ugrožavali zdravlje građana zbog nepoštovanja mera“, rekao je zamenik gradonačelnika Niša, Miloš Banđur

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije