Pink ribbon Serbia: Nišlijama nagrade za najkreativnije radove

Učenice niške  Umetničke škole osvojile su prvu i treću nagradu za najbolji poster i slogan na konkursu u okviru projekta Unapređenje nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke. Među prvih 10 najboljih radova našli su se i plakati studenata Fakulteta umetnosti iz Niša.

Dobitnica prve nagrade Marija tatić; Foto: Pink ribbon Serbia

Prvu nagradu za poster i slogan u kategoriji srednjoškolaca osvojila je Marija Tatić, učenica trećeg razreda sa  mentorkom  Danijelom Davidović, dok je  treće mesto osvojila Vera Nikolić, takođe učenica trećeg  razreda, sa mentorkom Marijom Radosavljević.

“Učenice Umetničke škole u Nišu svojim radovima dokazale su da su dorasle ovom kompleksnom zadatku. Među mnogobrojnim pristiglim radovima i mnogobrojnim ponuđenim rešenjima kao najkompletniji, najkreativniji i najoriginalniji istakli su se radovi naših učenica”, kažu u Umetničkoj školi.

Sloganom do podizanja svesti

Prevencija i rano otkrivanje predstavljaju najefikasniji pristup kontroli malignih bolesti, te se i ocenjivanje radova vršilo na osnovu kriterijuma asocijativnosti, relevantnosti, originalnosti, kreativnosti i mere u kojoj predloženo rešenje ima podsticajni efekat tj. afirmiše odlazak na skrining pregled.

Izloženi radovi sa konkursa; Foto: Pink ribbon Serbia

“Odgovornost svih takmičara je bila veća samim tim što bi njihovi radovi trebalo da imaju ozbiljnu ulogu u podizanju nivoa svesti kod ljudi i što svojom sadržinom treba da motivišu stanovništvo na preventivne preglede”, navode u Umetničkoj školi.

Među izloženim radovima nalaze se još dva plakata učenica ove škole, Jane Stojanović  i Sandre Milanović čija je mentorka Danijela Davidović.

Dobitnica druge nagrade Vera Nikolić; Foto: Pink ribbon Serbia

Učestvovali i studenti Fakulteta umetnosti

Plakati studenata Fakulteta umetnosti Koste Vojinovića i Nikole Đorđevića našli su se u prvih 10 najbolјih radova, dok su plakati studenata Jovane Đorđević i Danila Paunovića, ušli u širi izbor najbolјih radova. Njihova mentora je mr Slavica Dragosavac.

Foto: Fakultet umetnosti

Кonkurs je organizovan putem zvanične Fejsbuk stranice Pink Ribbon Serbia – Festival roze trake.

Odluku o izboru pobednika doneo je međunarodni žiri sastavljen od predstavnika iz Japana i Srbije.

Nagrađeni radovi izloženi su u Galeriji Narodne banke Srbije u Beogradu.

Ovaj kreativni konkurs sproveli su Japanska organizacija za međunarodnu saradnju, Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i Institut za javno zdravlje Srbije „Dr MIlan Jovanović Batut“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije