Peticija za rekonstrukciju pruge i izmeštanje naplatne rampe iz Malče

U Nišu, Svrljigu, Knjaževcu i Zaječaru će od četvrtka, 21. februara građani moći da potpišu peticiju kojom se traži da se izmesti naplatna rampa sa Malčanske petlji na deo novog auto puta (AA2) iznad Proseka, u delu auto puta posle izdvajanja za Nišku Banju, iz pravca Beograda ka Pirotu, izjavio je u Nišu, narodni poslanik Skupštine Srbije, Milija Miletić. 

Narodni poslanik Milija Miletić pokrenuo peticiju za izmeštanje naplatne rampe kod Malče i rekonstrukciju pruge Niš – Zaječar; Foto: MCN

Pored toga on inicira da se potpuno rekonstruiše lokalni put od Vrežinskog bulevara do Malčanske petlje, koji je nastavak Knjaževačke ulice u naselju Pantelej, koji se koristi kao alternativni put od Niša i kao put koji vodi kroz industrijsku zonu.

“Rekonstrukcijom uticaćemo i na razvoj privrede u našem kraju. Neophodno je rekonstruisati deonicu puta u dužini od oko šest kilometara od Malče do Niša”, istako je Miletić.

On je dodao da je potrebna i hitna rekonstrukcija pruge od Niša prema Zaječaru jer su se do sada dogodila četiri iskliznuća cisterni, a jedno u blizini Svrljiga.

Miletić je naglasio da je još pre deceniju postojala inicijativa da se ta pruga ugasi ali su se on i mnogi iz tog kraja pobunili jer je to, kako je istako, žila kucavica svrljiškog kraja.

“Neophodno je imati tu prugu bez koje bi mnoga preduzeća siz istočne Srbije prestala da postoje jer ne bi mogli da otpreme svoje proizvode”, objasnio je Miletić.

Građani Niša, Zaječara, Svrljiga i Knjaževca do 25. februara moći će da potpišu ovu inicijativu. 

Nišlije će svojim potpisom moći da podrže ovu inicijativu na štandu kod TC “Kalča” od 21. feburara od 10 sati.  

Sve zahteve i peticiju že narodni poslanik poslati Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, JP “Putevi Srbije” i gradonačelniku sa zahtevom da svi zajedno pokrenu postupak i preduzmu mere iz svoje nadležnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije