Pacijent napao zaposlene na Infektivnoj klinici u Nišu

Pacijent iz Niša, star 64 godine, napao je, iz još neutvrđenih razloga, lekare i medicinsko osoblje Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Niš, nakon čega je pokušao da izađe sa klinike, ali je u tome sprečen, prenosi Blic.

Pacijent se već nekoliko dana leči na Infektivnoj klinici zbog posledica izazvanim korona virusom, a nalazio se na terapiji kiseonikom na odeljenju intenzivne nege.

Kako se navodi, pacijent je ustao iz kreveta, počupao svu aparaturu i nasrnuo na lekare i medicinske sestre u intenzivnoj nezi.

„Nogama i rukama, zadao je više udaraca medicinskom osoblju i krenuo nakon toga ka izlazu sa klinike. Zahvaljujući brzoj reakciji službe obezbeđenja i medicinskog osoblja, on je savladan i vraćen u intenzivnu negu. Nakon toga je konsultovan psihijatar, koji je već dolazio u prepodnevnim satima, razgovarao sa pacijentom i propisao mu terapiju“, piše Blic.

Dodaje se da niko od medicinskog osoblja nije ozbiljnije povređen, a o incidentu je sačinjena službena beleška i obaveštena policija.

„Uprava Kliničkog centra ima razumevanja za prirodu bolesti kovid 19 i prateće posledice, usled kojih dolazi do pada kiseonika u krvi, ali apeluje na pacijente da poštuju propise ustanove u kojoj se leče, ali i svo medicinsko osoblje, koje čini sve kako bi ih lečilo i zbrinjavalo“, navode u Upravi KC Niš.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije