„Ozren“ u Sokobanji postaje kovid bolnica

Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša usvojio je zaključak da, u saradnji sa KC Niš i resornim ministarstvom, specijalna bolnica Ozren u Sokobanji, u najkraćem roku, a najkasnije od ponedeljka 26. jula, počne da funkcioniše kao Covid bolnica, pre svega kao dodatni smeštajni kapacitet KC Niš.

Takođe, dogovoreno je da se preduzmu aktivnosti da se stacionar Zelengora u Niškoj Banji stavi u pripravnost, kako bi, u slučaju potrebe, u što kraćem vremenskom periodu mogao da prihvati Covid pacijente u slučaju da dođe do značajnog povećanja broja pacijenata u KC Niš, dok će stacionari Radon i Terme nastaviti da rade u uobičajenom režimu rada.

Takođe, Štab je predstavnike svih medicinskih ustanova u gradu, uključujući i KC Niš i Institut za javno zdravlje podsetio da su po  naredbi Štaba od 4. jula 2020. godine u obavezi da redovno izveštaju medije i javnost o o svojim aktivnostima, a naročito o broju hospitalizovanih pacijenata, broju obavljenih pregleda i broju i rezultatima testova na Covid-19 na teritoriji Grada Niša.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Plaža Banjica u Ostrovici spas od tropskih vrućina

Na dvadesetak kilometara od Niša u selu Ostrovica na...

Anketa: Kakve su ekološke potrebe građana u Nišu

Kolika je informisanost o pitanjima zaštite životne sredine i...

Najnovije