Otpisan dug od 53 miliona duga za struju gradskih objekata

Odbornici Skupštine Grada Niša usvojili su odluku kojom otpisuju 53 miliona dinara duga za struju za objekte koji su vlasništvo grada ili za koje grad ima posebna svojinska ovlašćenja.

„Otpis dugova se odnosi prvenstveno na dugove domova kulture i mesnih kancelarija na seoskom području koji su nastali do 2012. godine“, objasnio je šef odborničke grupe SNS-a Zoran Perišić.

Imena zakupaca nedostupna po zakonu

„Postoji slučaj mesne kancelarije koja je imala jednu sijalicu a mesečni račun za struju od 140.000 dinara, zato što je na taj objekat bila priključena i pekara. Imamo i slučaj mesne kancelarije sa istim računima zato što je na nju bio priključen stadion na kome su se tokom leta uveče odigravale utakmice”, izjavio je Perišić za skupštinskom govornicom.

Skupština Grada Niša usvojila i odluke o regulisanju starog duga zakupaca gradskog poslovnog prostora koja predviđa otpis dela duga za plaćanje zaostalih dugova i plaćanje zaostalih dugova na više mesečnih rata.

Odlukom o olakšicama za zakupce poslovnog prostora, koji duguju gradu ukupno 230 miliona dinara, omogućen je otpis 40 odsto duga ukoliko se isplati ceo iznos, ili otplata na 12 mesečnih rata.

Odluka predviđa da onima koji potpišu sporazum o otplati na tri mesečne rate bude otpisano 30 odsto duga, a za plaćanje na šest mesečnih rata predviđen je otpis 20 duga, dok će se za plaćanje na 12 mesečnih rata odobriti otpis 10 odsto duga.

Najnovije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Film Nove mreže prikazan na Fažana media festu

Nakon premijere na otvaranju Nišville jazz teatarskog festivala, dokumentarni...

Uspeh negotinskih vinara – od snova i ljubavi do održive budućnosti

Na istoku Srbije, u neposrednoj blizini Negotina, smešten je...

Umrežavanjem do bolje komunikacije ekoloških udruženja sa lokalnom samoupravom

Formiranje mreže ekoloških udruženja pozitivan je i dobar iskorak...

SVE(T) na leđima žene-Mirjana Karanović na otvaranju Teatarskog festivala

Premijera dokumentarnog filma „ SVE(T)na leđima žene“ – o...