Otkazan prvi let za Beč sa aerodroma Morava

Prvi let sa aerodroma Morava ka Beču biće obavljen 17. decembra – prvobitno je taj let bio najavljen za jučerašnji dan, 3. decembar, ali je otkazan iz bezbednosnih razloga.

Prvi let za Beč iz Kraljeva otkazan iz bezbednosnih razloga

Iako je direktor Aerodroma „Morava“ Dragan Bugarinović nedavno tvrdio da aerodrom ima dozvolu za sletanje i poletanje aviona, demantovala ga je Vlada Srbije koja je objavila da je odobrila Ministarstvu odbrane 155 miliona dinara za dodatne radove na aerodromu.

Kako je objašnjeno, radovi su bili nužni da bi se dobila dozvola Direktorata civilnog vazduhoplovstva za dužunu piste, letenje u uslovima smanjene vidljivosti i aktiviranje sistema svetlosnog obeležavanja Aerodroma „Morava“.

Povodom otkazanog leta nisu se oglasili ni Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ni zvaničnici Kraljeva i „Er Srbije“, kao ni Direktorata civilnog vazduhoplovstva.

Nacionalna avio-kompanija, kako je ranije najavljeno, leteće iz Kraljeva ka Beču i Solunu na osnovu rezultata tendera za obavljanje usluga redovnog vazdušnog prevoza na linijama od javnog interesa koji je raspisala Vlada Srbije.

Linija za Beč funkcionisaće tokom cele godine, dva puta nedeljno tokom zime i tri puta nedeljno preko leta, dok će linija za Solun biti sezonska, sa dva leta nedeljno tokom leta. „Er Srbija“ će ka obe destinacije iz Kraljeva leteti tri puta nedeljno regionalnim ATR72 turboprop avionom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije