Osobe sa invaliditetom iz Kuršumlije šiju pamučne maske i dele ih besplatno

Članovi Udruženja osoba sa invaliditetom iz Kuršumlije šiju pamučne maske i besplatno ih dele svim članovima, gerontodomaćicama i svima kojima su potrebne.

Maske će se deliti besplatno; Foto: Udruženje osoba sa invaliditetom iz Kuršumlije

„Svakodnevno se borimo za ljudske živote i zato maske nećemo prodavati već poklanjati, deliti besplatno“, kaže Marko Filipović, rukovodilac projekta «Aktiviranje za više mogućnosti» i predsednik ovog Udruženja.

Akcija besplatne podele zaštitnih maski deo je projekta “Podrška Evropske unije aktivnom uključivanju mladih” iz kojeg je, za aktivnosti u Kuršumliji, namenjeno 98.000 evra.

maske
Foto: Udruženje osoba sa invaliditetom iz Kuršumlije

Projekat „Podrška Evropske unije aktivnom uključivanju mladih“ vredan 4.7 miliona evra, koji finansira Evropska unija, a sufinansira Vlada Republike Srbije, ima za cilj da obezbedi veću društvenu uključenost mladih u Srbiji povećanjem zaposlenosti, omladinskih aktivnosti, radnog iskustva i preduzetničke prakse među mladima. Evropska unija i Vlada Republike Srbije su bespovratno dodelili 24 granta, koji će se realizovati u više od 35 gradova i opština u Srbiji do kraja 2021.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Plaža Banjica u Ostrovici spas od tropskih vrućina

Na dvadesetak kilometara od Niša u selu Ostrovica na...

Anketa: Kakve su ekološke potrebe građana u Nišu

Kolika je informisanost o pitanjima zaštite životne sredine i...

Najnovije