Oglasna tabla: Preko aplikacije zaposleni u Opštini Palilula se informišu kako i kada bi trebalo da rade

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pokrenulo je aplikaciju „Oglasna tabla“, koju je u pilot fazi počelo da koristi 10 gradova i opština.

Aplikacija je namenjena za interno informisanje zaposlenih o reformi javne uprave i obaveštavanje o njihovim pravima, obavezama, kao i mogućnostima za usavršavanje i napredovanje, a sve u cilju bolje primene zakona i samim tim boljih usluga za građane.

Prve lokalne samouprave čiji će zaposleni biti korisnici aplikacije u test fazi su Gradska opština Palilula Niš, Sombor, Zrenjanin, Kruševac, Kragujevac, Gradska opština Čukarica Beograd, Gradska opština Savski venac Beograd, Bačka Topola, Ub i Lebane.

„Ovo je prvi ovakav projekat koji će službenicima pomoći u radu i obezbediti im potrebnu podršku“, rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, koji je napomenuo da su istraživanja javnog mnjenja koja sprovodi Ministarstvo pokazala da je tu komunikaciju potrebno unaprediti.

Preko aplikacije službenici će imati informacije o aktivnostima u okviru reforme javne uprave, kao što je na primer, primena određenih zakona, mogućnosti stručnog usavršavanja, oglašavanje slobodnih radnih mesta.

Cilj je da boljim informisanjem zaposlenih utičemo i na kvalitet usluge koju dobijaju građani„, rekao je ministar.

Pored aplikacije i lični kutak za zaposlene u javnoj upravi

Lokalne samouprave imaćete i svoj lični kutak za njihovu opštinu u kome će moći da objavljuju informacije važne za njihove zaposlene, kao što je informacija o radnom vremenu, novoj sistematizaciji ili drugim odlukama lokalne samouprave.

Plan je da nakon tekst faze u ovih 10 gradova i opština, aplikacija tokom sledeće godine bude dostupna svim zaposlenima u javnoj upravi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije