Od subote kovid ambulanta samo u Duvaništu

U Kliničkom centru Niš hospitalizovana su dva kovid pacijenta što je manje nego 14. oktobra.

Danas (15. oktobra) ih je ukupno 30, a jedan je priključen na respiratore i u jako teškom stanju.

duvanište
Kovid ambulanta Duvanište

U niškom Domu zdravlja kažu da se u poslednjih nedelju dana beleži blagi porast broja obolelih i da su laboratorijske analize u protekla 24 sata potvrdile duplo veći broj pacijenata kod kojih je utvrđeno prisustvo virusa Covid 19.

„Tokom jučerašnjeg dana (14. oktobra) od 275 pregleda, 75 su bili prvi pregledi dok su ostali bili tzv. kontrolni. U kovid ambulanti pri zgradi niškog Doma zdravlja kod osmoro pacijenata PCR test je bio pozitivan. To znači da je u odnosu na prethodnu sedmicu kada je dnevno bilo do četiri pacijenta kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa Covid 19, jučerašnjeg dana (14. oktobra) registrovan je duplo veći broj obolelih“, kaže pomoćnik direktora Doma zdravlja Niš, Radovan Mihajlović.

On je najavio i da će se ambulanta kod zgrade Doma zdravlja niš od subote, 17. oktobra biti preseljena u zdravstvenu stanicu „Duvanište“.

„Od subote kovid ambulanta biće u zdravstvenoj stanici „Duvanište“ dok će ambulanta pri zgradu Doma zdravlja Niš privremeno biti zatvorena kako bi se ceo prostor dezinfikovao. Sa lošijim vremenskim uslovima moramo da preselimo ambulantu sa otovrenog u zatovreni prostor. Ukoliko bude bilo potrebe spremni smo da ponovo, kao u julu, osposobimo kovid ambulantu pri zgradi Doma zdravlja kao i u drugim zdravstvenim stanicama. To podrazumeva na primer i kovid ambulantu u zdravstvenoj stanici „Čair“ ali pratićemo epidemiološku situaciju. Lekara imamo dovoljno.“, objašnjava Mihajlović.

Kovid ambulanta „Duvanište“ radiće svakog dana od 7 do 20 časova.

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije