Od sada svakodnevno izveštavanje KC Niš o stanju na jugu Srbije (VIDEO)

Na zahtev novinara i da ne bi bilo spekulacija, uprava KC Niš odlučila je da svakodnevno izveštava medije o epidemiološkoj situaciji na jugu Srbije.

Svi podaci o obolelima biće saopštavani na press konferenciji tačno u podne, dok će ažurirane informacije biti dostupne na sajtu Kliničkog centra svakog dana u 16 časova.

U niškom Kliničkom centru u poslednja 24 časa preminula je jedna osoba, hospitalizovan je 141 pacijent od toga su 74 pozitivna na prisustvo koronavirusa, rečeno je na prvoj press konferenciji posle višenedeljnog ćutanja nadležnih u Nišu. Među zaraženima ima i 20 zdravstvenih radnika, 13 lekara i 7 sestara.

Kako je rečeno od danas će svakog dana tačno u podne biti održavane konferencije za novinare sa presekom stanja za jug Srbije. Među obolelila nema dece, a PCR testova ima dovoljno.

Video: Novinari Online

Inače, grupa niških novinara, urednika i šefova dopisništava uputila je upravi Kliničkog centra 1. jula dopis u kojem se od nadležnih traži da medijima ne uskraćuju istinite zvanične informacije o epidemiji novog koronavirusa.

Grupa novinara iz Niša je najavila da će u četvrtak 2. jula u 11 časova posetiti upravu KC kako bi razgovarali o problemu I njegovom rešenju, jer od početka epidemije nadležni uskraćuju medijima i javnosti veliki deo bitnih informacija vezanih za tu temu od prioritetnog značaja.

Novinari ističu da direktor KC Niš nije dostupan za komunikaciju, rukovodioci klinika odgovaraju da im nije dozvoljeno da daju informacije bez njegove saglasnosti, internet sajt izveštava minimalno, sa prekidima i isključivo o broju hospitalizovanih pacijenata sa potvrđenim virusom.

Pismo Kliničkom centru Niš potpisali su novinari Večernjih novosti, Južnih vesti, Danasa, agencije Beta, Al Džazire Balkans, City radija, Radija Slobodna Evropa i Televizija N1 i Nova S.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije