Od 16. juna avioni Er Srbije ponovo lete sa niškog aerodroma

Nakon dobijanja odobrenja od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, nacionalna avio-kompanija ponovo pokreće letove iz Niša i Kraljeva. Avioni će leteti do Frankfurta, Nirnberga, Hanovera, Salcburga i Tivta, kao i do Beča.

Foto: Aerodrom Niš, ilustracija
Foto: Aerodrom Niš, ilustracija

Planirano je da Er Srbija letove iz Niša počne da obnavlja od 16. juna, dok će avioni srpske nacionalne avio-kompanije iz Kraljeva leteti počev od 30. juna.

U periodu između 16. i 30. juna iz Niša će biti ponovo pokrenute linije do Frankfurta (Han) i Nirnberga, dok će se posle 1. jula leteti i do Hanovera, Salcburga i Tivta. Kada je reč o Kraljevu, od 30. juna se planira obnova letova do Beča.

Tačan red letenja i nedeljne frekvencije biće uskoro objavljen na airserbia.com.

Er Srbija

Da su se stekli uslovi da se postupno krene sa obnavljanjem letova iz Niša i Kraljeva, potvrđuju u Er Srbiji i kažu da je to sjajna vest za putnike iz južne i jugozapadne Srbije.

„Tokom protekla dva i po meseca, neprekidno su nam postavljana pitanja u vezi sa tim kada ćemo obnoviti saobraćaj iz ta dva grada. Za sve nas u Er Srbiji je veliko zadovoljstvo što mogu da potvrdim da obnavljamo letove od 16. juna iz Niša i od 30. juna iz Kraljeva. Vrlo brzo će moći ponovo da se sretnu dugo razdvojeni članovi porodica i prijatelji, a za njima će svakako krenuti i poslovni ljudi i turisti,“ rekao je Dankan Nejsmit, generalni direktor Er Srbije.

On je dodao da će se na obnovi letova do drugih destinacija do kojih se letelo iz Niša i Kraljeva raditi tokom narednog perioda, uz pažljivo praćenje situacije i sagledavanje svih faktora.

Podsetimo, nakon što je Vlada Republike Srbije donela odluku o ponovnom otvaranju graničnih prelaza, uključujući i granični prelaz na Aerodromu Niš, prvi let 22. maja imala je avio-kompanija Wizz Air za Dortmund ka kome će leteti svakog ponedeljka i petka.

Wizz-air Niški Aerodrom
Wizz-air Niški Aerodrom

Vlada Srbije usvojila je i preporuke Kriznog štaba za suzbijanje pandemije virusa COVID-19 a koje podrazumevaju da će strancim državljanima biti omogućen ulaz u Srbiju bez testiranja i samoizolacije u trajanju od 14 dana.

“Putnicima će na graničnim prelazima biti deljena upozorenja, a putnici koje žele da se testiraju moćiće to da urade u svojoj zdravstvanoj ustanovi po ceni od 6000 dinara”, navedeno je u saopštenju Vlade Republike Srbije.

Mađarski niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air najavljuje da će tokom juna uspostaviti i preostale četiri linije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije