Novi Niš: Prvi stanovi u vlasništvu Grada

Grad Niš preuzeo je od investitora prvih 7.700 kvadratnih metara stambenog prostora u kompleksu Novi Niš.

Novi Niš; Foto: Grad Niš

Prvih 60 stanova koji su namenjeni Vojsci Srbije, koliko je i predviđeno prvom fazom, preuzeti su i katastarski preneti u vlasništvo Grada početkom decembra, a u narednih nekoliko sedmica, nakon postupka tehničkog prijema i procedure u Republičkom geodetskom zavodu Grad će postati vlasnik i preostalih 14.000 kvadratnih metara već završenih stanova u preostalim lamelama na ovoj lokaciji.

Projekat Novi Niš
Projekat Novi Niš ima veliki potencija za nove investicije i nova radna mesta

Grad Niš preuzeo prve stanove za Vojsku Srbije

Nakon preuzimanja kompletne površine od 21.000 kvadratnih metara stambenog prostora koliko je i predviđeno ugovorom, Grad će sve stanove predati Vojci Srbije na dalje raspolaganje.

„Posle više od devet godina ispunjava se Ugovor sa američkim investitorom Clean Earth Capital, čime se stiču uslovi da investitor može slobodno raspolagati čitavom parcelom od skoro 15 hektara na prostoru nekadašnje kasarne Bubanjski heroji za izgradnju drugih komercijalnih sadržaja predviđenih planom Novi Niš“, rekao je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Novi Niš; Foto: Grad Niš
Novi Niš; Foto: Grad Niš

“Očekujemo da u narednih nekoliko nedelja, a najkasnije do 19. aprila kako je predviđeno ugovorom, u vlasništvo Grada preuzmemo i preostalih 14.000 kvadratnih metara i predamo ih Vojsci, čime će i Grad ispuniti svoj deo ugovornih obaveza“, rekao je Bulatović i dodao da će predviđenom daljom izgradnjom raznih poslovnih, sportskih i stambenih objekata i uređenjem ovog prostora na dobitku biti i grad i građani, a čitav ovaj deo Niša poprimiti mnogo lepši i moderniji izgled.

Novi Niš; Foto: Grad Niš
Stanovi u kompleksu Novi Niš; Foto: Grad Niš

Do predaje stanova vojsci i useljenja budućih stanara, o bezbednosti objekta brinuće, kao i do sada, Komunalna policija Grada Niša.

Podsetimo, strana kompanja je prostor kasarne kupila 2011. godine, ali je rok za ispunjenje obaveza više puta produžavan.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije