Novi info servis za vozače: O stanju na autoputu obaveštavanje preko radija

Da bi se povećao nivo bezbednosti u saobraćaju građani će tokom vožnje u kolima preko radio stanice biti obaveštavani o saobraćajnim nezgodama i stanju na putevima. Radio 202 je nosilac programa, a selekciju važnih informacija, koje će stizati iz MUP-a i „Puteva Srbije“, radiće operateri u Komandnom centru MUP-a.

Nakon osam meseci pripreme počelo se sa realizacijom projekta kojim će se slušaoci radija u kolima obaveštavati o saobraćajnim udesima i zastojima na autoputu. Radio 202 je nosilac tog programa.

Znate li koja je omiljena pesma svih vozača?
Informacije stižu bez obzira koji radio slušate

Evo kako funkcioniše ovaj servis:

MUP i „Putevi Srbije“ prikupljaju informacije, a Komandno-operativni centar MUP-a bira šta je od strateškog značaja i dovoljno važno da bude vest koja prekida program.

Ove vesti mogu da čuju vozači koji imaju uključeno TA dugme (traffic annuncement, saobraćajna objava).

Kada stigne poruka od MUP-a objavljivaće se u najkraćem roku, preko talasa 202 i radio-predajnika kako bi došle do građana.

Važno je da se zna da poruku o situaciji na putu mogu da čuju svi oni kojima je u tom trenutku uključen radio u kolima, bez obzira da li slušaju muzika sa USB-a ili CD-a. Dakle, sve stanice koje pokrivaju potez duž auto-puta i Ibarske magistrale, prenosiće isti sadržaj.

„Dogovor je da se građani ne bombarduju velikom količinom informacija, već da se objavljuje samo ono što je strateški važno za celu zemlju“, kažu u Radiju 202.

Svi u lancu organizacije ovog projekta – MUP, „Putevi Srbije“, RTS i ostali učesnici, očekuju da će podići stepen bezbednosti saobraćaja u zemlji i uticati na ljude da budu dodatno oprezni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije