Nove mere Vlade Srbije: Zabrana kretanja za građane od 17 časova

Vlada Srbije donela je odluku da zabrana kretanja za sve gradjane od 22. marta važi od 17 časova do 5 časova ujutru, u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19.

Mere za sprečavanje širenja korona virusa
Mere za sprečavanje širenja korona virusa

Kako je saopšteno, izuzetak je nedelja, kada građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od 3 do 8 časova ujutru, kako bi kupili namirnice.

Napuštanje domova nakon 17 časova i pre 5 časova ujutru, moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.

Imajući u vidu potrebe gradjana, Vlada je odlučila da dozvoli izvođenje kućnih ljubimaca u šetnju svakoga dana u periodu od 20 do 21 čas.

U saopštenju Vlade je navedeno da građani mogu izvesti svoje ljubimce u šetnju u maksimalnom trajanju od dvadeset minuta i najviše 200 metara od mesta svog prijavljenog prebivališta i da se šetnje ne smeju obavljati u grupama.

Odlukom Vlade, Republici Srpskoj upućena je odredjena količina opreme, shodno trenutnim mogućnostima, kao podrška borbi sa virusom COVID-19.

Odredjena je maksimalna cena zaštitne maske od 120 dinara po jednom komadu, saopštila je Vlada Srbije uz još jedan apel  gradjanima da se pridržavaju svih mera bez izuzetka.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije