Nova vatrogasna vozila za spasilačku jedinicu u Nišu

Posle zajedničke vežbe pripadnika Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd i Vatrogasno-dobrovoljačkog društva “Matica”, ministar Nebojša Stefanović poručio je da će MUP nastaviti da jača kapacitete Sektora za vanredne situacije daljom nabavkom novih vozila i opreme i povećanjem broja vatrogasaca-spasilaca.

Nova vatrogasna vozila za vatrogasno-spasilačke jedince u Srbiji
Nova vatrogasna vozila za vatrogasno-spasilačke jedince u Srbiji; Foto: MUP

Nova vatrogasna vozila za Niš, Beograd, Kragujevac, Sremsku Mitrovicu, Smederevu, Zaječaru, Užicu, Jagodini… 

“Videli ste danas 12 novih vatrogasnih vozila koje je nabavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova i koja će biti raspoređena u vatrogasno-spasilačke jedince u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Sremskoj Mitrovici, Smederevu, Zaječaru, Užicu, Jagodini, Kraljevu, Požarevcu i Prokuplju.”, rekao je ministar Stefanović.

Prema njegovim rečima vatrogasno-spasilačkim jedinicama u Srbiji do sada su isporučena ukupno 33 vatrogasna vozila marke MAZ, koja su pogodna za gašenje požara u ruralnim i šumovitim predelima, saopštio je MUP.

“Naravno, to nije kraj. Nabavićemo još 25 vatrogasnih vozila MAN i 17 navalnih vozila KAMAZ, koja će najvećim delom biti isporučena do kraja ove godine, a manji deo u januaru sledeće.”, rekao je Stefanović.

Kaže da je je plan da se nabavi i jedan broj polovnih vozila iz zemalja Evropske unije, koja su u odličnom stanju, a koja će zameniti vozila od kojih su neka proizvedena 50-ih i 60-ih godina prošlog veka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će, kako je naveo ministar Stefanović, neka od starih vozila, koja Sektoru za vanredne situacije nisu više potrebna, donirati dobrovoljnim vatrogasnim društvima, kako bi ojačali i njihove kapacitete.

Govoreći o pojačanju Sektora za vanredne situacije u ljudstvu, Stefanović je istakao da će do kraja ove godine vatrogasno-spasilačke jedinice imati najveći broj vatrogasaca u poslednjih 10-15 godina.

“Cilj nam je da kroz obuke, treninge, podmlađivanje sastava, nabavku dobre opreme i tehnike, ali i redovne i interventne uniforme, učinimo da vatrogasci budu bolje zaštićeni i osposobljeni da u teškim i složenim vanrednim situacijama zaštite ljude i imovinu.”, istakao je Stefanović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije