Notr Dam: Da li su pčele sa krova katedrale preživele požar?

Još uvek nema informacija da li su pčele smeštene na krovu katedrale Notr Dam u Parizu preživele požar. Nekoliko košnica postavljeno je na tom mestu 2013. godine kao podrška očuvanju pčela i promociji urbanog pčelarstva.

košnice i pčelar
Košnice na krovu katedrale Notr Dam; Foto: spos.info

Nije utvrđeno da li su pčele preživele katastrofalan požar, kaže pčelar Nicolas Géant, koji je brinuo o pčelinjim zajednicama na krovu zgrade.

On navodi da ga ohrabruje činjenica da je na fotografijama koje su napravljene iz vazduha, prikazano da košnice nisu izgorele i da je deo krova na kome su bile smeštene neoštećen.

Policija i vatrogasci, iz bezbednosnih razloga, ne mogu da ga puste na krov da se lično uveri da li postoji izletnička aktivnost pčela iz košnica, ali se nada da će mu to uskoro dozvoliti.

košnice notr dam
Snimak iz vazduha na kome se vide košnice; Foto: spos.info

Pročitajte i LIČNOONLINE: SVE ĆE PROĆI. VEČNO JE SAMO ONO ŠTO DUŠA U SEBE UREZUJE

Notr Dam je gotska katedrala koja odražava istaknutu ulogu Pariza kao ekonomskog i duhovnog centra u 12. veku, a nalazi se na jugoistoku ostrva Site u središtu Pariza, na reci Seni. U večeri 15. aprila 2019. godine katedrala je pretrpela razarajući požar koji je uništio drveni krov katedrale, centralni toranj i veliki deo njene unutrašnjosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Plaža Banjica u Ostrovici spas od tropskih vrućina

Na dvadesetak kilometara od Niša u selu Ostrovica na...

Anketa: Kakve su ekološke potrebe građana u Nišu

Kolika je informisanost o pitanjima zaštite životne sredine i...

Najnovije