Nišlije konkurisale za 4.500 poslova u Sloveniji

Više hiljada građana posetilo je Sajam zapošljavanja u Nišu koji je organizovan pod pokroviteljstvom Zavoda Republike Slovenije.

Otvoreni konkursi za 4.500 poslova u Sloveniji

Na sajmu, na kome su Nišlije mogle da saznaju sve o mogućnostima zaposlenja u Sloveniji, predstavile su brojne slovenačke kompanije koje su ove godine objavile više od 4.500 slobodnih radnih mesta, što pokazuje interesovanje i potrebu za zapošljavanjem u određenim privrednim delatnostima.

Među izlagačima nalaze se i kompanije Kras, Lasertehnik, koncern Kolektor, preduzeće Pošta Slovenije i drugi.

Sajmu su prisustvovali i predstavnici dva zavoda za zapošljavanje, a koji su prisutnima dati odgovore na sva pitanja u vezi sprovođenja Sporazuma između Vlade Republike Slovenije i Vlade Republike Srbije o zapošljavanju državljana Republike Srbije u Sloveniji.

Bilateralni sporazum Srbije i Slovenije sistematizuje proces zapošljavanja radnika. Zahvaljujući njemu, sve relevantne procedure sprovode se kroz nadležne institucije, što omogućava veću pravnu sigurnost za radnike, istakli su oranizatori sajma.

„Postupak izbora radnika počinje na inicijativu poslodavca koji Zavodu Republike Slovenije za zapošljavanje prijavljuje slobodno radno mesto, dok se informisanje o mogućnosti zaposlenja i izbor kandidata obavljaju u Srbiji. Radnik stiče trogodišnju radnu dozvolu i potpisuje najmanje jednogodišnji ugovor sa poslodavcem“, istakao je Sandi Meke, šef sektora za saradnju sa poslodavcima pri Zavodu Republike Slovenije za zapošljavanje.


Osim toga, zbog izuzetnog interesovanja i posećenosti predavanja „Radni i životni uslovi u Sloveniji“ tokom ranije organizovanog sajma, predstavnici Zavoda Republike Slovenije za zapošljavanje isto su održali i u Nišu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije