Niški đaci pobedili na Igrama bez granica i dobili informatički kabinet

Učenici Osnovne škole „Radoje Domanović“ u Nišu od danas će koristiti infomratički kabinet koji je opremljen računarima zahvaljujući osvojenoj nagradi na prošlogodišnjim “Igrama bez granice” u organzaciji Gradske opštine Medijana.

Priredba učenika u OŠ "Radoje Domanović" Niš; Foto: GO Medijana
Priredba učenika u OŠ “Radoje Domanović” Niš; Foto: GO Medijana

Rad ovog kabineta će doprineti bržem i efikasnijem sticanju učeničkog znanja u oblasti informatike i računarstva, jedne od najvećih osnovnih škola u Nišu, rečeno je na promociji kabineta.

Podsetimo, učenici Osnovne škole „Radoje Domanović“ bili su najbolji na Medijaninim „Igrama bez granica“ u kategoriji 10 osnovnih škola, a koje su održane juna 2018. godine u Svetosavskom parku.

Kako bi zahvalili opštini na daru i uniformama koje su prošle godine dobili, prvaci ove škole priredili su muzičku predstavu a potom se i prvi oprobali na novim računarima.

Opština planira da i ove godine organizuje istu manifestaciju u cilju promocije sporta, zdravog načina života i takmičarskog duha novih generacija.

Inače, ova niška osnovna škola ove godine slavi 115 godina postojanja dobitnik je Svetosavske nagrade Vlade Srbije, dok je direktorka OŠ “Radoje Domanović” Dušica Tričković ove godine nagrađena najvrednijoim nagradom Grada Niša “11.januar”.

Škola je poznata i po o tome što nastavnici nose jedinstvene uniforme i što je ta vaspitno-obrazovna ustanova prošle godine postala zona bez mobilnih telefona.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Plaža Banjica u Ostrovici spas od tropskih vrućina

Na dvadesetak kilometara od Niša u selu Ostrovica na...

Anketa: Kakve su ekološke potrebe građana u Nišu

Kolika je informisanost o pitanjima zaštite životne sredine i...

Najnovije