Niš: Zatvaranje pijaca, izletišta i parkova, šetanje pasa 20 minuta

Zbog trenutne epidemiološke situacije Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša nalaže zatvaranje svih pijaca osim kvantaških, obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica za prodavce, zatvaranje parkova i izletišta i restorana na benzinskim stanicama. Vlasnicima pasa biće dozvoljena šetnja ljubimaca od 20 do 21 čas na dvadesetak minuta u krugu od 200 m od adrese stanovanja.

Obrenovićeva ulica Niš; Foto: Novinari Online
Obrenovićeva ulica Niš; Foto: Novinari Online

„Nalaže se zatvaranje svih pijaca na teritoriji Grada Niša, osim kvantaške pijace koja će vršiti isključivo veleprodaju piljarama i dragstorima. Prodaja na kvantaškoj pijaci se mora vršiti tako da jedan prodavac rukuje samo novcem a drugi robom. Svi radnici moraju da nose zaštitne maske i rukavice.

Nalaže se svim objektima, piljarama i dragstorima gde se vrši prodaja svežeg voća i povrća da prilikom kupovine istih, građani ne smeju sami da uzimaju robu već će to za njih raditi radnici koji moraju da nose zaštitnu masku i rukavice. Naplatu robe obavljaće drugo lice koje će isključivo raditi sa novcem.

Nalaže se zatvaranje svih izletišta, parkova i ostalih zelenih javnih površina na teritoriji Grada Niša.

Zabranjuje se upotreba restoranskih prostora na svim benzinskim pumpama na teritoriji Grada Niša, jer je primećeno okupljanje i zadržavanje ljudi na tim prostorima“, navodi se u saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije.

Prema novim merama Vlade Srbije građani mogu da izvode svoje ljubimce u šetnju u maksimalnom trajanju od 20 minuta i najviše 200 metara od mesta svog prijavljenog prebivališta i da se šetnje ne smeju obavljati u grupama.

Кomunalna inspekcija i Кomunalna milicija kontrolisaće izvršenje ovih naredbi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije