Niš: Tri osobe preminule, blagi pad prijema zaraženih tokom 24 časa

U Кliničkom Centru Niš preminule su 3 osobe od posledica koronavirusa. Na bolničkom lečenju je 101 pacijent, od toga i 4 deteta u stabilnom stanju, sa potvrđenim prisustvom virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 7 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Pomoćnik direktora Kliničkog centra Niš, Goran Stanojević, kaže za RTS da je u četiri kovid bolnice tog kliničkog centra trenutno smešteno 250 pacijenata, 107 kovid pozitivnih.

Tokom jučerašnjeg dana, u prijemno-trijažnom centru imali su 120 pregleda i 21 prijem.

„Ako to uporedimo s prethodnim danima, kada je bilo između 30 i 40 prijema, to je neki blagi pad, ali to nas ne zavarava i obezbedili smo dovoljne kapacitete“, navodi Stanojević.

duvanište
U kovid ambulanti u Duvaništu dnevno oko 300 pacijenata

Stanojević kaže da pacijenti dolaze uglavnom sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, a primaju pacijente ne samo iz Niša i bliže okoline, već iz čitave jugoistočne Srbije.

„Ono što je karakteristika ovog pika prvog talasa da je dosta mladih ljudi i srednje starosne dobi, tako da se suočavamo s jednim novim izazovom, ali uspevamo da sve to tretiramo na dobar način uz dobru organizaciju, dovoljno osoblja i dovoljne kapacitete za prijem novih pacijenata“, kaže Stanojević.

Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Кliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Кliničkog centra, 3 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminulo, kažu u KC Niš.

Stanje na jugu Srbije

U ZC Lekovac u kovid bolnici, trenutno je hospitalizovano 10 pacijenata, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

U 2 kovid bolnice u ZC Vranje, ukupno je hospitalizovano 84 pacijenata, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

U ZC Surdulica, u kovid bolnici trenutno su hospitalizovana 52 pacijenta kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije