Niš: Epidemiološka situacija bolja, kafići počinju sa radom od ponedeljka

Zbog toga što se smanjuje broj pacijenata na lečenju u KC Niš i privremenim kovid bolnicama, kao i broj zaraženih korona virusom u socijalnim ustanovama, Gradski štab za vanredne situacije ocenjuje da je epidemiološka situacija bolja. Razlog tome je, kako se navodi u saopštenju i to što raste broj testiranih građana, a smanjuje se procenat onih sa pozitivnim rezultatom na prisustvo virusa COVID19.

Sednica Gradskog štaba za vanredne situacije; Foto: press


„Ipak, epidemiolozi ocenjuju da je sveukupna situacija u Nišu i dalje nesigurna, i da rizik od oboljevanja postoji, te da je, zbog toga, neophodna puna primena svih propisanih mera zaštite uz obavezno poštovanje preporuka lekara i nadležnih državnih organa“, zaključeno je na sednici.

Štab je ocenio da se pripreme za dalje ublažavanje mera moraju pažljivo sprovesti, i obezbediti puna primena svih zakonskih odredbi.

Imajući u vidu da se od ponedeljka obnavlja javni prevoz u međugradskom saobraćaju, a da će od 8. maja početi da saobraća i gradski prevoz u Nišu, naloženo je testiranje svih vozača, konduktera i kontrolora na Covid19.

„Takođe, u ponedeljak, 4. maja, ponovo počinju da rade kafići i drugi ugostiteljski objekti, te je dat nalog svim inspekcijskim službama da na terenu striktno kontrolišu primenu svih propisanih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih i korisnika usluga, objavljenih na zvaničnom sajtu Grada Niša, koji su obavezujući za sva pravna lica i preduzetnike, pružaoce usluga“, navodi se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije