Netflix snima seriju o tajlandskim dečacima koji su bili zarobljeni u pećini

Dvanaest tajlandskih dečaka i njihov fudbalski trener koji su prošlog leta bili zarobljeni u poplavljenoj pećini uskoro će ispričati svoju priču za Netflix. U utorak su formalno potpisali ugovor sa ovim online gigantom.

Potpisivanje ugovora

Iz ovog fudbalskog tima kažu da su srećni zbog prilike da se zahvale ljudima i organizacijama iz Tajlanda i širom sveta koji su se okupili kako bi ih spasili.

U Netflixu kažu da priča o bekstvu tima “kombinuje toliko jedinstvenih lokalnih i univerzalnih tema koje povezuju ljude iz svih sfera života, iz celog sveta”.

Očekuje se da će miniserije režirati Jon M. Chu i tajlandski režiser Natavut “Baz” Punpirije.

Akcija zvana “čudo”

Akcija spašavanja svih članova lokalnog fudbalskog tima, prikovala je publiku širom sveta za ekrane u leto 2018. godine kada su bili zarobljeni u potopljenom pećinskom kompleksu na severu Tajlanda.

Pokrenut je međunarodni spasilački tim kako bi se došlo do dečaka, koji su u to vreme bili stari između 11 i 16 godina. Oni i njihov trener bili su zarobljeni u mraku bez hrane dok ih vlasti nisu pronašle.

Ronioci koji su učestvovali u spašavanju imali su stravične uslove, sa plitkom vodom koja se kretala kroz veoma uske prolaze. Jedan tajlandski mornarički spasilac umro je tokom akcije.

Uspešno spašavanje svih 13 članova grupe bilo je okarakterisano kao “čudo”, a dečaci su potom proveli devet dana živeći u budističkom manastiru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije