Neispričane priče Niša: Istražite svoj grad kroz pešačku turu

Pešačite sa nama: Istražite Niš

Povodom obeležavanja Svetskog dana pešačenja, EU info kutak Niš 15. oktobra od 14 sati organizuje pešačku turu sa stručnim vođenjem kroz istoriju Niša.

Niš, grad na raskrsnici puteva, rodni grad cara Konstantina, krije brojne tajne i legende. Neke od tih priča mogu se čuti od više nego ljubaznih domaćina i vodiča, neke su ostale u niškim kafanama, neke se mogu osetiti na starimgradskim kaldrmama, a neke su tu nadohvat ruke ostale urezane u spomenicima.

Pešačka tura obuhvata šetnju kroz neispričane priče Niša i otkrivanje šta je ostalo sačuvano unutar zidina niške Tvrđave, šta nosi Saborna crkva i zašto su Niš i gostoprimljive Nišlije bile inspiracija mnogim piscima.

„Zainteresovani će zakoračiti i u jedini sačuvani stari deo niške čaršije, nekad zanatlijsko, danas meraklijsko Kazandžijsko sokače. Tu će „pešaci“ saznati i zašto se Niš smatra “gastronomskom prestonicom” Srbije, uz nadaleko poznat niški burek“, najavljuju organizatori.

EU info kutak Niš
EU info kutak Niš

Pešačku turu vodiće Aleksandra Zdravković, turistički vodič.

Polazak grupe je planiran sa Trga kralja Milana, 15. oktobra u 14h i podrazumeva stručno vođenje kroz uži centar Niša uz lagano pešačenje.

Učešće je besplatno za sve zainteresovane građane, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno popuniti prijavni formularLINK

Inače, ovo je samo jedna u nizu tura koju će EU info kutak organizovati ove jeseni kako bi približili građanima Niša bogato istorijsko nasleđe, promovisali zdrave stilove života, sport, rekreaciju i pešačenje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Nova oaza za ljubitelje pešačenja – Vlasina bogatija za 47 km uređenih staza

Coca-Cola sistem i UNDP inicijativom „Vlasina – čista ljubav“...

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

Najnovije