Neispričane priče Niša: Istražite svoj grad kroz pešačku turu

Pešačite sa nama: Istražite Niš

Povodom obeležavanja Svetskog dana pešačenja, EU info kutak Niš 15. oktobra od 14 sati organizuje pešačku turu sa stručnim vođenjem kroz istoriju Niša.

Niš, grad na raskrsnici puteva, rodni grad cara Konstantina, krije brojne tajne i legende. Neke od tih priča mogu se čuti od više nego ljubaznih domaćina i vodiča, neke su ostale u niškim kafanama, neke se mogu osetiti na starimgradskim kaldrmama, a neke su tu nadohvat ruke ostale urezane u spomenicima.

Pešačka tura obuhvata šetnju kroz neispričane priče Niša i otkrivanje šta je ostalo sačuvano unutar zidina niške Tvrđave, šta nosi Saborna crkva i zašto su Niš i gostoprimljive Nišlije bile inspiracija mnogim piscima.

„Zainteresovani će zakoračiti i u jedini sačuvani stari deo niške čaršije, nekad zanatlijsko, danas meraklijsko Kazandžijsko sokače. Tu će „pešaci“ saznati i zašto se Niš smatra “gastronomskom prestonicom” Srbije, uz nadaleko poznat niški burek“, najavljuju organizatori.

EU info kutak Niš
EU info kutak Niš

Pešačku turu vodiće Aleksandra Zdravković, turistički vodič.

Polazak grupe je planiran sa Trga kralja Milana, 15. oktobra u 14h i podrazumeva stručno vođenje kroz uži centar Niša uz lagano pešačenje.

Učešće je besplatno za sve zainteresovane građane, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno popuniti prijavni formularLINK

Inače, ovo je samo jedna u nizu tura koju će EU info kutak organizovati ove jeseni kako bi približili građanima Niša bogato istorijsko nasleđe, promovisali zdrave stilove života, sport, rekreaciju i pešačenje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Marija Stefanović: Ko to brani da se gazi trava u parku?

E ne razumem ovaj imperativ u našim gradskim parkovima:...

Tango ritam osvaja Niš: Zadovoljstvo hodanja u zagrljaju

Niška tango scena razvija se poslednjih 10 godina i...

Amber Alert: Podrška od Nišlijke koja je za malo izbegla zlostavljanje

Zbog toga što je kao jedanaestogodišnja devojčica umalo bila...

Najnovije