Ne prestaje život sa penzijom! Olimpijada sporta, zdravlja i kulture Trećeg doba u Nišu

12. Mini Olimpijada sporta, zdravlja i kulture Trećeg doba, Niš-2019

U subotu, 24. avgusta u Svetosavskom parku i dvorištu OŠ „Sveti Sava“ u Nišu biće održana „12. Mini Olimpijada sporta, zdravlja i kulture Trećeg doba, Niš-2019“, a koja će na ovoj lokaciji po prvi put okupiti veliki broj učesnika i gostiju.

Organizatori su Pokret Trećeg doba Niša, Gradska organizacija penzionera i Gradska opština Medijana, u saradnji sa OŠ „Sveti Sava“, Komandom kopnene vojske Srbije i Domom zdravlja u Nišu.

„U nizu manifestacija koje organizuje Gradska opština Medijana, želimo da prvi put jednu posvetimo starijim sugrađanima, koji više nisu u radnom odnosu, često su ostali bez bračnog druga, a deca su im daleko. Želimo da im kažemo da život ne staje sa odlaskom u penziju, a fizička i mentalna aktivnost su pokretač njihovog života i dalje“, kaže zamenik predsednika Opštine Medijana Zdenko Sedlar, uz napomenu da će se sa sličnim akcijama nastaviti i u narednom periodu.

Konferencija za novinare, Foto: GO Medijana
Konferencija za novinare, Foto: GO Medijana

Po rečima Hadži Milorada Stošića, predsednika Pokreta Trećeg doba, niško takmičenje penzionerskih udruženja je uvod u Olimpijadu koja će se ove godine održati u Vrnjačkoj Banji, krajem septembra i početkom oktobra.

„Cilj je uključivanje što većeg broja penzionera u sportski i kulturni život, edukacija u oblasti zdravlja, očuvanje fizičke kondicije koliko god je to moguće“, rekao je Stošić.

Za takmičenje u štafeti-brzom hodanju, fudbalu, košarci, šahu i pikadu prijavilo se više od 20 ekipa.

Otvaranje je u 9 sati i 30 minuta, proglašenje najboljih u 17 i 30.

Za 19 sati zakazan je koncert orkestra „Crne mambe“.

Sve vreme takmičenja trajaće izložba rukotvorina udruženja penzionera i zadrugara Nišavskog upravnog okruga.

U organizaciji Doma zdravlja održaće se Bazar zdravlja, sa svim zdravstvenim službama ove ustanove, i prilikom da svi učesnici i posetioci provere svoje zdravstveno stanje.

Satnica
Satnica

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Plaža Banjica u Ostrovici spas od tropskih vrućina

Na dvadesetak kilometara od Niša u selu Ostrovica na...

Anketa: Kakve su ekološke potrebe građana u Nišu

Kolika je informisanost o pitanjima zaštite životne sredine i...

Najnovije