Najbolji niški novinar svoju nagradu donirao za lečenje teško obolele dece

Novčani deo nagrade od 36.000 dinara koju je Aleksandar Nikolić dobio uz titulu najboljeg sportskog novinara Niša, prosledio je “Banci dobročinstva” jer dobro zna kakav je osećaj kada se na nekoliko sati proverava koliko je poruka poslato i uplaćeno na račun fondacije za lečenje u inostranstvu.

„Nišlije nisu ni svesne kakvog humanitarca imaju. Marina je jedna od prvih koja je počela da prikuplja novac za moje lečenje. Hvala svi mdobrim ljudima koji su mi pomogli da izađem iz svoje borbe kao pobednik. Ako jednog dana bude postojala merna jedinica za humanost i humanitarni rad, trebalo bi da nosi njeno ime“, kaže Aleksandar Nikolić.

Nada, vera, čovekoljublje - Budi human
Nada, vera, čovekoljublje – Budi human

Humanitarka Marina Adamović je njegov novac prosledila za lečenje četvorogodišnjeg Strahinje Milenkovića iz sela Radinovac kod Lebana koji se rodio sa oštećenjem sluha od skoro 100 odsto.

„Predao sam svoju nagradu „Banci dobročinstva“ ali nisam znao kome će humanitarka Marina Adamović proslediti nagradu. Upravo sam saznao da je to za operaciju malog Strahinje i drago mi je što je tako, jer i sam znam dok sam se borio protiv leukemije koliko sam često proveravao koliko je SMS poruka stiglo i koliko je para leglo na račun“, priča Aleksandar Nikolić.

Nagrada Sekcije sportskih novinara Niša Nikoližu je pripala za tekst “Neprijatelj pred vratima” koji je napisao za vreme lečenja u bolnici u Istanbulu, o susretu sa nekadašnjim turskim košarkašem Keremom Tunčerijem.

Mladi niški novinar ističe da mu je više nego dovoljno samo prizananje nego novčana nagrada.

donacija
Odluku da novac donira „Banci dobročinstva“ Nikolić je objavio putem društvenih mreža i pri tom je naveo da to ne čini zbog lične promocije već u znak velike zahvalnosti Marini Adamovi koja mu je dodelila zahvalnicu za donaciju

Inače, Strahinji je neophodna ugradnja kohlearnih implanta kako bi imao priliku da čuje svet oko sebe i glasove svojih najmilijih.

Porodica malog Strahinje nije u mogućnosti da finansira operacije i ovim putem se obraća humanim ljudima da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima.

Pomozimo Strahinji! Upišimo 665 i pošaljimo SMS na 3030

Dinarski račun 160-547449-36 

Devizni račun EUR: 00-540-0002918.4

IBAN: RS35160005400002918439

SWIFT/BIC: DBDBRSBG 

Do sada je Marina preko „Banke dobročinstva“ prikupila više od 10 miliona dinara i prosledila onima kojima je novac potreban za lečenje.

Svi koji žele da doniraju novac mogu to učiniti preko sajta Fondacije Budi human ili slanjem SMS poruke 330 na 3030.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Amber Alert: Podrška od Nišlijke koja je za malo izbegla zlostavljanje

Zbog toga što je kao jedanaestogodišnja devojčica umalo bila...

Na današnji dan oslobođen Niš: Od turske kasabe do modernog grada

Posle pet vekova vladavine Turaka, Niš je oslobođen 11....

ZOO kutak u Kamenici organizuje novogodišnja druženja sa Deda Mrazom

U susret novogodišnjim praznicima volonteri ZOO kutka u Kamenici...

Seksistički stavovi najviše se prenose kroz medije i obrazovni proces

Da je seksizam pojam koji označava diskriminaciju zasnovanu na...

Otvoren prvi MediGroup dom zdravlja na jugu Srbije

U centru Niša svečano je otvoren prvi MediGroup dom...

Najnovije