Ponovo nagradna igra sa fiskalnim računima. Nagrade automobili i stanovi u Bg

Od 15. oktobra svi punoletni građani Srbije mogu da šalju fiskalne račune i potvrde o plaćanju karticom (slipove) kako bi učestvovali u novom krugu nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2020“.

Cilj nagradne igre je da se suzbije siva ekonomije kroz jačanje svesti i motivaciju građana da plaćaju bezgotovinski i uzimaju fiskalne račune prilikom svake kupovine.

„Jedino tada građani mogu da budu sigurni da trgovac posluje u skladu sa zakonom i da plaća poreze iz kojih se finansiraju zdravstvo, školstvo i druge javne usluge“, navodi se u saopštenju Vlade Srbije koja je organizator nagradne igre, a podršku NALED.

Fiskalni računi
Fiskalni računi

Kriterijumi nagradne igre

Potrebno je u kovertu spakovati 10 fiskalnih računa ili 10 slipova (ne smeju se mešati) pojedinačne vrednosti od najmanje 100 dinara, ne starijih od 1. septembra 2020.

Mogu se koristiti koverte bilo koje boje, veličine ili oblika, dokle god staju u poštansko sanduče.

Prilikom adresiranja koverata, na prednjoj strani potrebno je napisati UZMI RAČUN I POBEDI 2020.

Na poleđini pošiljke obavezno je da se čitko upiše ime i prezime, adresa prebivališta/boravišta iz ličnog dokumenta, kao i kontakt telefon.

Slanje koverata je besplatno, a o njihovom čuvanju do formalnog početka nagradne igre stara se Pošta Srbije.

Poštovati epidemiološke mere

„Pozivaju se građani da prilikom učestvovanja u nagradnoj igri vode računa o svom zdravlju i poštuju sve epidemiološke mere, da koverte pripreme kod kuće i da ih ubace u najbliže poštansko sanduče bez zadržavanja i čekanja u redu. Dodatni način da se zaštite, ali i da dupliraju svoje šanse za dobitak, je da plaćaju bezgotovinski kad god je to moguće jer tako izbegavaju direktan kontakt s prodavcem i novčanicama.“, navodi se u saopštenju.

Detaljna pravila nagradne igre biće na sajtu: www.uzmiracun.rs, u skladu sa Zakonom.

Nagradni fond

Prvo izvlačenje očekuje se krajem novembra, a građane i ovog puta očekuju vredne nagrade – 60 automobila i 12 stanova u Beogradu.

I ovaj put biće organizovano takmičenje gradova i opština u broju poslatih računa, a najaktivnije lokalne zajednice podeliće ukupan fond od 180.000 evra za projekte od javnog značaja po izboru građana.

U prošlim nagradnim igrama građani Srbije poslali 107 miliona fiskalnih računa

Prema istraživanju NALED-a, u prethodnom krugu nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2018“, učestvovalo je 41 odsto građana Srbije, direktno ili preko članova porodice, koji su poslali više od 107 miliona fiskalnih računa i slipova, minimalne procenjene vrednosti od 37,4 milijardi dinara.

„Nagradna igra ostvarila je i pozitivan uticaj na poresku kulturu, s obzirom da su građani uputili 55 odsto više prijava Poreskoj upravi za neizdavanje fiskalnih računa u odnosu na isti period pre nagradne igre, dok su bezgotovinska plaćanja povećana za 18,8 odsto.“, navode iz NALED-a.

Više od trećine građana istaklo je da ih je nagradna igra podstakla da uzimaju fiskalne račune, a 42 odsto da bi ponovo učestvovalo u takvoj akciji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije