Na ulazu Doma zdravlja Niš pacijentima se meri temperatura

Dom zdravlja Niš više nije kovid bolnica: Rade sve službe i ambulante

Sve službe Doma zdravlja Niš počele su 18. maja sa redovnim radom za sve pacijente bez respiratornih simptoma i simptoma kovid infekcije, dok se pacijenti sa respiratornim simptomima i simptomima kovid infekcije javljaju isključivo u zdravstvenu stanicu „Duvanište“.

Dom zdravlja Niš
Foto: Dom zdravlja Niš

Ulaz br.1. centralnog objekta Doma zdravlja Niš namenjen je svim pacijentima, i tu se vrši i trijažiranje pacijenata, merenje temperature i uzimanje anameze svima koji ulaze u centralni objekat.

Ulazi br.2 i 3. su namenjeni bolesnoj deci,a ulaz br.4. zdravoj deci i oni su poptuno odvojeni od ulaza br.1 zarad apsolutne bezbednosti najmlađih sugrađana.

Svi pacijenti koji ulaze u Dom zdravlja moraju da nose ličnu zaštitnu opremu u vidu maski i rukavica u cilju sprečavanja širenja infekcije Kovid 19, bez ozbira na to što centralni objekat nije više Kovid zona.

„Na ulazu svako ko nema masku i rukavice dobiće ih od zdravstvenih radnika Doma zdravlja, a iz predostrožnosti svako ko želi da uđe u ovu zdravstvenu ustanovu merimo mu temperaturu“, kaže pomoćnica direktora Doma zdravlja Niš, Danijela Nešić.

Pacijenti imaju mogućnost zakazivanja termina za pregled kod svog izabranog lekara i u specijalističkim službama.

Gradske i seoske zdravstvene stanice Doma zdravlja takođe su počele sa redovnim radom.

Dom zdravlja Niš
Foto: Dom zdravlja Niš

U montažnom objektu i dalje testiranja na kovid infekciju

U montažnom objektu, koji se nalazi ispred ulaza br. 1 centralnog objekta Doma zdravlja Niš vrši se uzimanje briseva na KOVID 19 infekciju svakog dana u nedelji od 07:00-20:00 časova.

Testiranja su za građane koji su imali pozitivne članove porodice na KOVID 19 infekciju i za retestiranje pacijenata obolelih od korona virusa, koji su već jednom na testiranju imali negativan rezultat, nakon otpusta iz Kliničkog centra Niš ili privremenih bolnica i bili smešteni u kućnu izolaciju.

Retestiranje se radi 15-og dana od otpusta. Pacijenti su u obavezi da za retestiranje sa sobom ponesu otpusnu listu.

U montažnom objektu se takođe testiraju i osobe kojima je potrebna potvrda o testiranju zbog preoperativne pripreme, dijalize, kao i deca kojima je testiranje potrebno iz bilo kog razloga.

Kontakt telefoni za zakazivanje retestiranja su 063/1177681 i 069/4555218, a za izdavanje rezultata 018/503-606.

Rezultati se mogu preuzeti u periodu od 10:00 do 12:00 časova na infopultu u centralnom objektu Doma zdravlja Niš ili dobiti elektronskim putem mejla rezultatitestiranjadznis@gmail.com.

„Uskoro očekujemo upute resornog ministarstva i Vlade da počeno i sa tesitranjem na zahtev građana“, kažu u niškom Domu zdravlja.

Testiranje na zahtev građana se trenutno radi samo u Institutu za javno zdravlj Niš, a rezultati stižu za 48 sati. Do sada se testiralo oko 200 građana, a cena testa je 6 000 dinara.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije