Na Dan Evrope Narodno pozorište Niš u bojama Srbije i EU

Dan Evrope u Nišu, EU info kutak i Grad Niš obeležiće zajedničkom aktivnošću, projekcionim mapiranjem zastava Evropske unije i Republike Srbije, 9. maja od 21 sat do ponoći na zgradi Narodnog pozorišta u Nišu.

Dan Evrope u bojama Srbije i EU

Fasada pozorišta u Nišu postaće platno za simbolično dočaravanje sinergije i zajedničkih napora Republike Srbije i Evropske unije u približavanju naše zemlje zajednici evropskih naroda.

Devetog maja 1950. godine, francuski ministar spoljnih poslova Robert Šuman predstavio je svoj predlog kreiranja organizovane Evrope. Ovaj predlog, poznatiji kao “Šumanova deklaracija”, smatra se početkom stvaranja onoga što je danas poznato kao Evropska unija.

Eu Info Kutak Niš
Eu Info Kutak Niš u saradnji sa Narodnim Pozorištem

Prolslava Dana Evrope je deo Krovne Kampanje Delegacije EU

Proslava Dana Evrope je deo krovne kampanje Delegacije Evropske unije u Srbiji i EU info mreže u Beogradu, Nišu i Novom Sadu (EU info centar, EU info point Novi Sad, EU info point Nis) i realizuje se pod nazivom #EUzaTebe, sa idejom da se promovišu rezultati razvojne pomoći EU Srbiji u okviru procesa evropskih integracija.

Tokom kampanje, u fokusu će biti ono što je do sada postignuto, kao i mogućnosti dalje saradnje i zajedničkog rada na projektima u velikom broju oblasti, od kulture, energetike, poljoprivrede do zaštite životne sredine, obrazovanja, podrške civilnom društvu, saobraćaju.

Sve aktivnosti kojima će EU info kutak Niš obeležiti „Nedelju Evrope“ možete videti na sajtu EU info centra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Plaža Banjica u Ostrovici spas od tropskih vrućina

Na dvadesetak kilometara od Niša u selu Ostrovica na...

Anketa: Kakve su ekološke potrebe građana u Nišu

Kolika je informisanost o pitanjima zaštite životne sredine i...

Najnovije