Mnogi neće stići na red: Veliko interesovanje za preglede u Vojnoj bolnici

Dan Sanitetske službe

Povodom Dana santetske službe Vojna bolnica u Nišu 27. jula organizuje besplatne specijalističke preglede za sve građane.

Građani će specijalističke preglede moći da obavljaju od 7:30 do 13:30 časova, a sudeći po broju prijavljenih građana vlada veliko interesovanje za preglede, kaže upravnik Vojne bolnice u Nišu, pukovnik dr Jovica Stanojković.

U okviru besplatnih pregleda radiće se osnovne analize krvi, određivanje nivoa šećera u krvi, EKG, radiografska snimanja, ultrazvučni pregledi, kao i druge dijagnostičko-terapeutske procedure, ali isključivo po indikacijama lekara specijalista.

„Građani koji su se prijavili za preglede, a ne budu pregledani u subotu, iste mogu da obave tokom iduće nedelje“, kaže upravnik Vojne bolnice pukovnik dr Jovica Stanojković.

Pregledi se obavljaju u kabinetima za kardiologiju, gastroentorologiju, neurologiju, zatim u kabinetu  za očne i ušne bolesti i kabinetu za ginekologiju.

„Primetili smo da je najveće interesovanje pripadnica ženskog pola za preventivne preglede na ginekologiji i sada želimo da izađemo i njima u susret“, kaže Stanojković.

Stanojković ističe da pacijenti za pregled u Vojnoj bolnici u Nišu treba da ponesu ličnu kartu i zdravstvenu knjižicu.

„Mogu da ponesu i staru medicinsku dokumentaciju ukoliko je imaju da bi naši lekari imali uvid u njihovo zdravstveno stanje i dosadašnjim pregledima koje su radili“, dodaje Stanojković.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije