Kontrola ugostiteljskih objekata i javnog prevoza u Nišu: Za sada bez kažnjavanja

Komunalna milicija u saradnji sa predstavnicima opštinskih inspektorskih službi će od, utorka, 7. jula kontrolisati javni prevoz i ugostitelje i posetioce u centru grada i Parku Svetog Save i obaveštavati ih o merama, ali neće kažnjavati.

„Narednih dana ekipe Komunalne milicije u saradnji sa predstavnicima opštinskih inspektora obilaziće ugostiteljske objekte u Kazandžijskom sokačetu, Obrenovićevoj, Parku Sveti Sava, Trgu republike itd. kako bi ih upozorili na eventualne nepravilnosti poštovanja mera protiv širenja virusa korona. Za sada ćemo delovati edukativno jer je cilj da se mere poštuju. Represivne mere i kažnjavanje zbog nenošenja zaštitnih maski i korišćenja dezinfikcionih sredstava kako u ugostiteljskim objektima tako i u javnom prevozu će biti ukoliko bude potrebno i nakon sagledavanja situacije sa Gradskim štabom za vanredne situacije“, kaže zamenik načelnika komunalne milicije Niš, Nikola Stojanović.

U Komunalnoj miliciji ističu da samo sanitarni inspektori mogu fa napišu kaznu zbog nenošenja maski koje je po Odluci Štaba za vanredne situacije sada obavezno.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Plaža Banjica u Ostrovici spas od tropskih vrućina

Na dvadesetak kilometara od Niša u selu Ostrovica na...

Anketa: Kakve su ekološke potrebe građana u Nišu

Kolika je informisanost o pitanjima zaštite životne sredine i...

Najnovije