Kontrola ugostiteljskih objekata i javnog prevoza u Nišu: Za sada bez kažnjavanja

Komunalna milicija u saradnji sa predstavnicima opštinskih inspektorskih službi će od, utorka, 7. jula kontrolisati javni prevoz i ugostitelje i posetioce u centru grada i Parku Svetog Save i obaveštavati ih o merama, ali neće kažnjavati.

„Narednih dana ekipe Komunalne milicije u saradnji sa predstavnicima opštinskih inspektora obilaziće ugostiteljske objekte u Kazandžijskom sokačetu, Obrenovićevoj, Parku Sveti Sava, Trgu republike itd. kako bi ih upozorili na eventualne nepravilnosti poštovanja mera protiv širenja virusa korona. Za sada ćemo delovati edukativno jer je cilj da se mere poštuju. Represivne mere i kažnjavanje zbog nenošenja zaštitnih maski i korišćenja dezinfikcionih sredstava kako u ugostiteljskim objektima tako i u javnom prevozu će biti ukoliko bude potrebno i nakon sagledavanja situacije sa Gradskim štabom za vanredne situacije“, kaže zamenik načelnika komunalne milicije Niš, Nikola Stojanović.

U Komunalnoj miliciji ističu da samo sanitarni inspektori mogu fa napišu kaznu zbog nenošenja maski koje je po Odluci Štaba za vanredne situacije sada obavezno.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije