Ko poseti Niš moći će da obiđe i Jugoistočnu Srbiju: Integracija turističkih proizvoda

Prirodno-matematički fakultet Niš i Turistička organizacija Niš potpisali su Sporazum o saradnji kojim će se u narednom periodu omogućiti razvoj turizma u Nišu i okolini.

Prva zajednička aktivnost biće 17. decembra u sali Fakulteta kada će biti organizovan sastanak na temu „Stvaranje platforme za razvoj intergralnog turističkog proizvoda južne i istočne Srbije„.

Pokrovitelj događaja je Nišavski upravni okrug, domaćin PMF, a organizator TON.

Novi programi za turiste koji posete Niš

„Četrdeset odabranih aktera u turizmu juga i istoka zemlje potpisaće Sporazum o saradnji koji će prethoditi uspostavljanju Regionalne Turističke Organizacije južne i istočne Srbije“, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Niša.

Ko poseti Niš pruža mu se mogućnost da obiđe i Jugoistočnu Srbiju
Ko poseti Niš pruža mu se mogućnost da obiđe i Jugoistočnu Srbiju

Regionalna Turistička Organizacija

„TON ima odličnu komunikaciju sa svim institucijama u lokalu, a posebno ističem saradnju sa Nišavskim upravnim okrugom na čiji predlog ćemo studijski, kroz uključivanje akademskih naučno-istraživačkih institucija, pristupiti razvoju integrisanih turističkih proizvoda u Jugoistočnoj Srbiji, tako da će turisti koji posete Niš biti u prilici da izaberu programe posete lokalitetima poput Đavolje varoši, Caričinog grada, Stare planine, Hirdroelektrane u Sićevu, Svrljiške klisure, Cerjanske pećine itd„, objašnjava direktorka TON-a Danka Milojković.

Podsetimo, Turistička organizacija Niš se na 11. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu koji je održan novembra predstavila turističke potencijale Niša i turističkih lokaliteta na području Nišavskog okruga.

Zajedno sa Turističkom organizacijom Niš predstavili su se Centar za turizam, kulturu i sport opštine Svrljig, kameno selo „Gostuša“ na Staroj planini, vinarija „Status“ iz Malče, destilerija „ Melodi“, kao i brojni hotelijeri i ugostitelji.

Inače, na ovom sajmu Turistička organizacija Niš osvojla je drugu nagradu za štampani promotivni materijal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije