Ko ne čisti sneg kazne do 50.000 dinara

JKP “Mediana“ je završila sa pripremom kompletne mehanizacije neophodne za predstojeću zimsku sezonu.

Gradske ulice će čistiti JKP „Mediana“, dok će ulice u selima čistiti ABM Putogradnja. Glavna novina je da će svaka javna ustanova morati da odredi odgovorno lice za uklanjanje snega.

Zimska služba spremna za predstojeću sezonu
Zimska služba spremna za predstojeću sezonu; Foto: JKP Mediana Niš

„U timu zimske službe od ove godine su i predstavnici javnih ustanova koje će odrediti odgovorna lica zadužena za održavanje trotoara i prostora oko tih objekata. Svi predstavnici javnih zgrada, javnih ustanova, škola, gradskih opština, javnih preduzeća moraju imati odgovorno lice koje će biti zaduženo za uređenje prostora i uklanjanja snega u zimskom periodu, kako bi pokazali odgovornost u vezi čišćenja snega oko objekata“, rekao je komandant zimske službe u Nišu, Miroslav Đokić.

Kazne za one koji ne očiste sneg su od 5.000 dinara za fizička do 50.000 dinara za pravna lica.

Zimska služba; Foto: JKP Mediana Niš
Zimska služba; Foto: JKP Mediana Niš

Za rad zimske službe su obezbeđena pored postojećih i nova vozila (ukupno 18 vozila i 15 terenskih ekipa), među kojima i mala vozila za čišćenje manjih ulica i trotoara.

„Pored ostalih vozila, nabavljene su i male autočistilice sa raonicima i posipačima. To su kombinovane mašine, koje leti služe za pranje i čišćenje javnih gradskih površina a zimi će služiti za čišćenje nepristupačnih ulica“, rekao je direktor JKP “Mediana“Dragoslav Pavlović.

Zimska služba; Foto: JKP Mediana Niš
Zimska služba; Foto: JKP Mediana Niš
Rad zimske službe biće organizovan 24 časa dnevno uključujući dane vikenda i praznike. Obezbeđeno je 1.800 tona soli za posipanje ulica i oko 20 tona kalcijum-hlorida. U zavisnosti od vremenskih prilika, biće naručene i dodatne količine soli.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije