𝕂𝕒𝕛𝕘𝕖𝕫𝕟𝕖
Pofezne, aka prženice, aka pohovan hleb, oduvek su mi omiljeni doručak, al’ nikada mi nije omiljeno da danima ne mogu da izluftiram kuću od mirisa prženja. Zato sam smislila kajgezne.
Ukus je identičan, a način pripreme sto puta brži i lakši.
𝙎𝙖𝙨𝙩𝙤𝙟𝙘𝙞:
• stari hleb
• jaja
• ulje
• vegeta
𝙋𝙧𝙞𝙥𝙧𝙚𝙢𝙖:
Stavite ulje da se zagreje, dodajte hleb isečen na kocke. Propržite nekoliko minuta, da uhvati hrskavu koricu, dodajte umućena jaja i malo vegete. Mešajte dok se jaja ne uprže.
To je to! Nema na čemu!
Za Novinari Online piše i kuva Isidora Smiljković