Ko kod bake: Recept za kajgezne pofezne

𝕂𝕒𝕛𝕘𝕖𝕫𝕟𝕖

Pofezne, aka prženice, aka pohovan hleb, oduvek su mi omiljeni doručak, al’ nikada mi nije omiljeno da danima ne mogu da izluftiram kuću od mirisa prženja. Zato sam smislila kajgezne.

Sličnosti i razlike – pofezne vs. kajgezne; Foto: Ko kod bake

Ukus je identičan, a način pripreme sto puta brži i lakši.

𝙎𝙖𝙨𝙩𝙤𝙟𝙘𝙞:

• stari hleb
• jaja
• ulje
• vegeta

𝙋𝙧𝙞𝙥𝙧𝙚𝙢𝙖:

Stavite ulje da se zagreje, dodajte hleb isečen na kocke. Propržite nekoliko minuta, da uhvati hrskavu koricu, dodajte umućena jaja i malo vegete. Mešajte dok se jaja ne uprže.

To je to! Nema na čemu!

Za Novinari Online piše i kuva Isidora Smiljković

Ko kod bake

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Vlasina – čista ljubav: Zajednička misija u očuvanju prirode juga Srbije

Pod sloganom "Snaga prirode - saradnja zajednice", nova faza...

Vratanca od srca: Žene u srednjem dobu otvaraju nova vrata života

Perimenopauza i menopauza prirodna su životna razdoblja svake žene,...

Yandex Go pokrenuo iznajmljivanje električnih trotineta u Nišu

Građani i posetioci Niša prvi su u Srbiji dobili...

Građani biraju teme u medijima: Javni forum „Građanski Alarm 2.0“ u Nišu

Na završnom javnom forumu pod nazivom „Građanski Alarm 2.0“...

Zajde Badža: Svetilište na raskršću vera i vekova

Na Međunarodni dan Roma donosimo priču o duhovnom mestu...

Najnovije