Klip Fest: Izolacija tvoja inspiracija

Kako biti kreativan za vreme vanrednog stanja u Srbiji?

Dečiji centar je raspisao nedavno konkurs za novi festival pod nazivom KLIP FEST. Tema festivala je Izolacija tvoja inspiracija. Više o tome za Novinari Online govori Nataša Klepić iz Dečijeg centra.

O čemu se zapravo radi?

Dečiji kulturni centar se kao što znate već više od 70 godina bavi osmišljavanjem slobodnog vremena dece i omladine. Zato i volimo da kažemo da je DKC najlepše mesto za odrastanje.

Sada više nego ikad posvećeni smo našoj misiji. Mi smo se vrlo brzo prilagodili novonastalim okolonostima zbog izbijanja pandemije i sve svoje aktivnosti sprovodimo na daljinu preko interneta. Naši saradnici se truda da preko FB stranice Dečiji centar, Instagram naloga, YouTube kanala i zvanične stranice ustanove DKC Niš održe kontinuitet svih postojećih radionica.

Između ostalog započeli smo i nov projakat  inspirisan upravo novonastalom situacijom.

Kao što ste spomenuli naš najnoviji projekat zove se KLIP FEST. To je svojevrsni izazov, CHALLANGE kako kažu mladi, da svi koji imaju između 12 i 18  godina snime duhovit klip na temu Izolacija moja inspiracija. U tome nam je pomogla i niška muzička grupa INJUSTICIJA. Oni su snimili reklamu koja se kao virus širi društvenim mrežama.

Iako je početetak cele priče oko Klip festa sada zapravo ćemo imati jedan pravi festival na jesen kada sve ovo prođe, jel tako?

Tako je. Klipove treba slati do 1. juna na mejl dcklipfest@gmail.com a sve propozicije mogu se videti na sajtu Dečijeg centra. Nakon toga sledi selekcija i postavljenje klipova na naš YouTube kanal gde će se i glasati lajkovima. A sama promocija i proglašenje pobednika Klip festa 2020. planirana je za početak sledeće školske godine. 

Za najuspešnije pripremili smo vredne nagrade: mobilni telefon najnovije generacije, digitalnu kameru, slušalice i mnogo toga još.

Da glume mogu i stariji od 18 godina, ali to je sve što oni smeju, ostali posao završavaju deca tj. mladi. Znači montaža, efekti i produkcija?

Ideja je da mladi budu glavni režiseri, mogu imati glumce a mogu i oni sami biti glavni likovi svojih klipova. Šta god ih inspiriše dok su u izolaciji…Ovo je prvenstveno predlog njima kako da kreativno provedu vreme, da se zabave, predstave i postanu poznati i na kraju možda i osvoje nagradu.

U pravilima piše da klip treba biti produkcijskog kvaliteta. Šta to znači?

To podrazumeva da klipovi budu snimljeni tako da rezolucije i zvuk budu dovoljno kvalitetni za postavljanje na kanal. To klinci verovatno bolje znaju od nas. Snimaju klip u trajanju do tri minuta, znači može i kraće, o tome šta rade u izolaciji. Cilj je da pokažu kreativnost i duhovitost. Postavili smo izazov, pa izvolite snimajte i šaljite.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije