Kamenički vis, Čegar i Dabilo čekaju izletnike: Apel na odgovorno ponašanje

Zbog toga što se tokom predstojećih praznika očekuje veliki broj izletnika na Čegru, Dabilu i Kameničkom visu, iz Gradske opštine Pantelej apeluju na odgovorno ponašanje tokom boravka u prirodi. Strogo je zabranjeno paljenje vatre u šumi, a obaveza posetilaca je da za sobom pokupe otpad i odlože ga u kontejnere.

izletnici
Kamenički vis: Foto: Novinari online

Iz Panteleja upozoravaju građane na odgovoran odnos prema prirodi i uređenim izletničkim prostorima i mobilijaru, jer će u dane praznika na terenu biti prisutni opštinski komunalni inspektori i komunalna policija.

“To se prvenstveno odnosi na strogu zabranu paljenja vatre u šumi, s obzirom da postoje predviđena i uređena mesta za roštiljanje i korišćenje vatre u kontrolisanim uslovima, kao i na obavezu posetilaca da za sobom pokupe izletnički otpad i odlože u postavljene kontejnere koje će JКP Medijana tih dana intenzivnije prazniti”, kažu u Panteleju.

Kamenički vis; Foto: Novinari online

Kako je najavljeno opštinski inspektori deliće vreće za smeće izletnicima, a najaktivnije i najagilnije čuvare prirode nagradiće vrednim nagradama.

“Prigodne nagrade obezbeđene su u saradnji sa kompanijama koje će u dane prvomajskih praznika na izletištu Кamenički vis imati svoje promotivne akcije i najvrednijim izletnicima podeliti svoje robne poizvode za svaku sakupljenu vreću izletničkog otpada”, kažu u Panteleju.

Opština obezbedila besplatan prevoz

Za zainteresovane posetioce Кameničkog visa za 1.maj, obezbeđen je besplatan prevoz do ovog popularnog izletišta. Polazak je sa stajališta kod Učiteljskog doma, sa usputnim stanicama u Jagodin mali i ul.Кosovke devojke, preko Vinika i sela Кamenica do parkinga na izletištu Кamenički vis.

Polasci sa stajališta kod Učiteljskog doma prema Кameničkom visu: na svaki parni sat od 6 do 18h

Povratak sa Кameničkog visa: na svaki neparni sat od 7 do 21h.

Kamenički vis; Foto: Novinari online

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Amber Alert: Podrška od Nišlijke koja je za malo izbegla zlostavljanje

Zbog toga što je kao jedanaestogodišnja devojčica umalo bila...

Na današnji dan oslobođen Niš: Od turske kasabe do modernog grada

Posle pet vekova vladavine Turaka, Niš je oslobođen 11....

ZOO kutak u Kamenici organizuje novogodišnja druženja sa Deda Mrazom

U susret novogodišnjim praznicima volonteri ZOO kutka u Kamenici...

Najnovije